Stadion-uret viser mer enn 90 minutter, og Bendik Rise setter ballen i mål for Skeid. Her får han en klem av Skeids første målskårer Ulrich Ness.

Mål etter 95 minutter avgjorde lokaloppgjøret mellom Skeid og Grorud

Som alltid når Skeid inviterer til kamp ble det et tett og spennende oppgjør mot oslorival Grorud. Etter å ha ledet 2-0 slapp torshovlaget Grorud tilbake inn i kampen. Som ble avgjort langt inn i overtid.

Skeid mot Grorud i 1.divisjon 2022 betød en kamp mellom to lag som etter tre måneder av sesongen hadde vunnet til sammen én kamp.

Det betød selvsagt også at det var et lokaloppgjør, med en nerve slike oppgjør skal ha.

Flott stemning på tribunene

Grorudtrener, Johan Gjønnes Nilsen sa på forhånd at Skeid var det laget han aller helst ville slå, mens skeidtrener Gard Holme, som den sindige østfolding han er så ut til å ikke bry seg om kollegaens tilnærming til kampen.

Stemningen på tribunen var flott gjennom hele kampen. Begge lags supportere ga det de hadde, men at det ikke var flere enn 777 betalende tilskuere betød at det kom flere botesupportere fra Bergen for å se på Brann. Og flere bortesupportere fra Lyn for å se på Skeid 2.

Skeid - Grorud var likevel en livlig og spennende kamp, som hadde fortjent flere tilskuere på tribunene, selv med mørke skyer over oslohimmelen.

Napoleon med sin hær, synger Skeidoksene til ære for deres store kjæledegge Jacob Napoleon Romsaas

Langskudd har vært en total mangelvare hos Skeid denne sesongen, men etter sju minutter får Ulrich Østigård Ness god tid, og dundrer ballen i mål for Skeid.

Etter en halvtime er det Jacob Napoleon Romsaas som kliner til på hel volley, og ballen suser inn i Grorudmålet. 2-0 til Skeid ved pause.

Grorud utligner mens Skeid sover

I starten av andre omgang går som ventet Grorud hardt ut. Skeid er fysisk til stede å banen, men det virker som om de i tankene allerede har startet feiringen av årets andre seier.

Han har vært ute av førsteelleveren i noen kamper, men i dag fikk Ulrich Østigård Ness sjansen fra start, til spill mot Grorud og broren Fabian. Her Gratuleres Ulrich etter 1-0 målet av Johnny Buduson og Sulayman Bojang

Groruds Nikolai Hristov vinner en hodeduell inne i feltet, og ballen glipper forbi skeidkeeper Lars Kvarekvål til redusering.

På bortetribunen våkner folk til liv, mens målskåreren valgte å feire foran hjemmelagets supportere i stedet for med sine lagkamerater.

God dommer

Like etter går målskårer Hristov i bakken etter en duell med Kvarekvål.

Som oftest dømmes det fordel keeper i slike situasjoner, men dages meget gode dommer, Henrikke Nervik fra Trygg/Lade blåser for straffe spark til Grorud. Den setter Didrik Sereba i mål. Det er 2-2.

Utover omgangen bli Grorud slitne, og Skeid får nye sjanser. Fire minutter på overtid får Marcus Melchior pirket ballen til Bendik Rise som setter ballen i mål.

Grorud rekker en sjanse til, men sluttresultatet blir 3-2 til Skeid.

Stig Mathiesen vil se flere langskudd

— I deg var Skeid mer direkte enn jeg har sett laget tidligere i år. Det har hatt lett for å bli for mye pirking med ballen, kommenterte tidligere Skeid og Kjelsåstrener Stig Mathiesen etter kampen.

— Vi fikk også se to gode langskudd. Det har jeg savnet. Skeid sprakk opp i andre omgang, men det holdt til seier. Vi får håpe det går i riktig retning nå, mener Mathiesen.

Iskald og konsentrert, Gard Holme

Det var en lettet, og trolig også litt sliten skeidtrener vi møtte etter kampen.

— Nå føles det ut som om vi er på rett vei, og seieren i dag styrker oss i troen på hva vi driver ned. Dessuten har vi fått en bane vi kan spille fotball på, sa Gard Holme etter 97 minutters intens kamp mot Grorud.

Brødreduell fordel Ulrich

Kampen var ikke bare en kamp mellom to lag fra samme kant av byen, og en kamp mellom tabellnaboer, det var også en brødreduell ute på Skeids kork og kokosbane.

Fabian Østigård Ness spiller høyre back på Grorud, og broen Ulrich spilt venstre kant på Skeid.

— Jeg fikk all verden av til ved skåringen min. Husker du treningskampen mot Grorud i Vinter? Da skåret jeg et lignende mål, sa Ulrich Østigård Ness. Han syns det er morsomt å spille mot broren Fabian, men fikk et par saftige taklinger av broren i første omgang.

— Jeg fikk satt inn en fet takling på Fabian mot slutten. Det er alltid gøy, sa målskårer Ulrich.

Nå har Skeid lik poengsum som de to andre lagene nederst på tabellen. Grorud er fortsatt uten seier. Kanskje kan seieren komme om trenerbenken til Grorud blir mindre opptatt av å skjelle på dommeren og motstanderen.

Kampfakta: Skeid - Grorud 3-2 (2-0)

8.min 1-0 Østigård Ness

38.min 2-0 Romsaas

53.min 2-1 Hristov

60.min 2-2 Sereba (straffespark)

94.min 3-2 Rise

Dommer: Henriette Nervik Trygg/Lade