Ingen flere kister skal bli lagt i jorda ved Nordstrand kirke fra nå av.

På denne kirkegården kan du ikke lenger gravlegges i kiste

Avdøde som sokner til bydelen henvises til andre plasser.

Publisert

Det vil fra nå av ikke bli noen nye kistegravlegginger på Nordstrand kirkegård. Det skriver Nordstrand Blad.

Dårlige jordbunnsforhold og problemer med drenering gjør at det ikke lenger regnes som forsvarlig å legge kister i jorda på kirkegården.

Hovedsakelig består jordsmonnet på stedet av leire. Dette gjør nedbryting av kister svært vanskelig, i tillegg ville eventuell drenering kun hatt ønsket effekt i ytterkantene av kirkegården, ifølge gravplassetaten.

Fortsatt plass til urner

Urner er det fortsatt plass til på de eksisterende kistegravene.

Alle Oslos borgere tildeles ny kistegrav på Vestre gravlund og Østre gravlund, der det ikke er noen krav til soknetilhørighet. I tillegg kan avdøde som sokner til Nordstrand få ny kistegrav på nylig utvidede Klemetsrud kirkegård.

Kistegravlegging tilbys heller ikke på Bekkelaget, Gamle Aker kirkegård, Ris urnelund og Vår Frelsers gravlund, ifølge Oslo kommune.

Kirkeutvidelse

Nordstrand kirkegård ble innviet samtidig med kirken i 1866. Arealet mellom Nordstrand kirkegård og Ekebergbanen ble i 1954 omregulert til lekeplass. Gravkammeret er privateid.

Den gamle langkirken ble for øvrig utvidet og fikk økt kapasiteten innendørs betraktelig i 2015.

– Dette er den første kirkeutvidelsen i Oslo, så dette er en stor begivenhet for både byen og Nordstrand. Kommunen bevilget over 40 millioner til Kirkevergen og fellesrådet, som sammen med menighet, arkitekt og entreprenør har skapt et praktbygg, uttalte daværende kirkeverge i Oslo, Robert Wright, den gang og fortsatte:

– Den gamle og velkjente fasaden er beholdt, men koret er revet og kirken har blitt forlenget med 26 meter. Rommet har fått høyere tak og glassflater som slipper himmelen inn i rommet.

Powered by Labrador CMS