Politiet hadde en travel natt med 20 meldinger om feststøy. 13 personer ble anmeldt etter fest i en leilighet på Majorstua.

13 personer i begynnelsen av tjueåra festet i leilighet på Majorstua. Alle ble anmeldt

Fire innendørs fester førte til utrykning og politianmeldelse av samtlige gjester for brudd på koronaforskriften i natt. På Bekkelaget og Vinderen brøt politiet opp fester med tenåringer fra femten og oppover. Det var ingen voksne hjemme.

Publisert

I alt 33 personer er korona-anmeldt etter en ellers fin vårnatt i hovedstaden. Politiet fikk i alt 20 meldinger om feststøy innendørs.

På mange av adressene politiet rykket ut til, overholdt festdeltakerne Oslos koronaforskrift som gjør det forbudt «å ha mer enn to personer, utover husstanden din, på besøk samtidig».

Alene-hjemme-fester?

Operasjonsleder Line Scott ved operasjonssentralen i Oslo, opplyser at festene som førte til anmeldelser fant sted på Majorstua, Skillebekk, Vinderen og Bekkelaget.

På de to sistnevnte adressene var det tenåringer fra 15 år og oppover som ble anmeldt. Politiet observerte ikke voksne på disse adressene, opplyser Skott.

Det var festen på Majorstua som hadde flest festdeltakere. Der var det 13 mennesker i en leilighet. Alle ble anmeldt for brudd på koronaforskriften.

Det var mange mennesker i Oslos parker i går kveld. Politiet patruljerte på St. Hanshaugen og på Huk, men trengte bare å gi råd og veiledning om avstand. I Stensparken hadde mange funnet veien til Blåsen for å se solnedgangen i går kveld.

Ga råd og veiledning i parkene

Politiet har også vært i parken på St. Hanshaugen og på Huk etter meldinger om større ansamlinger av mennesker, men det har ikke resultert i anmeldelser.

— Vi har gitt råd og veiledning om antall og avstand. Ved flere anledninger har ungdom forlatt området når politiet har ankommet stedet, sier operasjonslederen til VårtOslo.

— Folk har forøvrig vært i godt humør og fulgt de påleggene som er blitt gitt, sier hun.

— Hva med synlig alkoholkonsum?

— Det har vi ingen opplysninger på i loggen. Det er ingen patruljer som har nevnt det, og det er noe vi reagerer på, sier Skott.

Line Skott opplyser at oslopolitiet ikke har fått inn meldinger om voldsepisoder i Oslo i natt.

Powered by Labrador CMS