Eiendomsmegler Kathrine Malt melder om at beboerparkering hjelper på boligsalget og tiltrekker seg barnefamilier i deler av Oslo vest, slik som her i Løvenskiolds gate på Frogner. Foto: Stine Okkelmo Thorp / Sem & Johnsen
Eiendomsmegler Kathrine Malt melder om at beboerparkering hjelper på boligsalget og tiltrekker seg barnefamilier i deler av Oslo vest, slik som her i Løvenskiolds gate på Frogner. Foto: Stine Okkelmo Thorp / Sem & Johnsen

Meglere i Oslo vest bruker beboerparkering som salgsargument

Publisert

Beboerparkering tiltrekker seg barnefamilier og gjør boligene mer attraktive, ifølge megler på Frogner.

Effekten har vært umiddelbar i tjukkeste Bydel Frogner etter at beboerparkeringen kom 20. november. Det er langt færre biler som står gateparkert på dagtid, og ikke noe problem å finne plass.

Det kan eiendomsmegler Kathrine Malt observere fra kontorvinduet i Sem & Johnsen Eiendomsmegling, som har utsyn mot Elisenbergveien, Frognerveien, Fredrik Stangs gate og Løvenskiolds gate, et av Frogners knutepunkt.

Hun mener det er positivt at det nå kommer beboerparkering i bydelene Frogner og St. Hanshaugen.

— Disse boområdene består for det meste av bygårder fra slutten av 1800-tallet, med minimalt med private parkeringsplasser. Det har vært nærmest «håpløst» å finne parkering for beboere her, fordi begge områder ligger såpass nært sentrum at mange som jobber i byen har parkert i gatene her, sier Kathrine Malt.

Et godt salgsargument

Beboerparkering vil ifølge Malt merkes på attraktiviteten til boliger, spesielt i hjertet av Frogner og deler av bydel St. Hanshaugen. Det skal man allerede ha sett i prøveområdene på Majorstuen og Adamstuen/Fagerborg. Her brukes beboerparkering som et godt salgsargument.

— Det blir mer aktuelt for barnefamilier som er avhengige av å ha egen bil å bo der. Det merkes også på visninger. Mange vil gjerne bli i sentrum når barna kommer, men det har vært lite praktisk på grunn av dårlige parkeringsmuligheter, sier Malt.

— De beste leilighetene har heis, peis, balkong og parkering. Med beboerparkering er ikke egen parkering så avgjørende lenger, legger hun til.

Malt understreker at leiligheter med egen parkeringsplass er aller mest attraktivt. — Ingenting slår en eiet parkeringsplass, når reglene for beboerparkering kan endres og prisen kan skrus opp av politikerne med tiden.

Ingen krise for handelsstanden

Malt mener at beboerparkering i disse bydelene ikke er positivt for dem som jobber i eller nær disse områdene og som frem til nå har kjørt inn dit og parkert, men for handelsstanden tror hun faktisk ikke det er så dumt.

— Når jeg kikker ut av vinduet på kontoret her på Frogner ser jeg at det faktisk går an å finne parkering, og det til tross for at de nye sykkeltraséene har spist opp mange plasser. Når du skal i butikker og handle er det viktigste å få parkert i nærheten. Det spiller ingen rolle om du må betale noen kroner for å stå der, sier hun.

Powered by Labrador CMS