— Pride-paraden er ikke avlyst bare utsatt, sier ordfører Marinne Borgen (SV) og byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Byrådslederen i sorg etter terrorangrepet. — Pride kommer tilbake så raskt som mulig

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og ordfører Marianne Borgen (SV) kommer med en lovnad til Pride-folket etter nattas terrorangrep. — Pride-paraden er bare utsatt ikke avlyst, forsikrer Johansen.

Publisert

— Dette skulle vært en festdag. I stedet har det blitt en dag for sorg, sinne og fortvilelse, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Det var en tydelig preget byrådsleder, som sammen med ordfører Marianne Borgen og politimester Beate Gangås, møtte pressen etter fredagsnattas terrorangrep.

Under pressekonferansen ble det klart at byrådet vil gjøre alt de kan for å hjelpe de som var involverte i nattas hendelse.

— Vår dør står på vidt gap, og på kommunens hjemmesider ligger all informasjon én trenger for å ta kontakt, sier byrådslederen.

— Pride er Oslo på sitt vakreste

Ordfører Marianne Borgen mener nattens angrep vil sette sine spor på byen i tida framover, men er klar på at byen og dens befolkning også denne gang skal komme seg gjennom det som har skjedd med hodet over vannet.

— I dag vet jeg at folk i byen tar litt ekstra vare på hverandre, og sammen skal vi nok en gang komme igjennom en slik hendelse, påpeker Borgen.

Mange oslofolk viste sin respekt utenfor sperringene ved åstedet i Tordenskiolds gate lørdag ettermiddag.

Hun er svært trist over hva som utspant seg i de tidlige nattetimene lørdag.

— Pride viser Oslo på sitt aller vakreste. Det er fryktelig at noen ønsker å ødelegge dette, mener ordføreren.

— Pride kommer tilbake

Etter fredagsnattas angrep valgte Pride-ledelsen, etter råd fra oslopolitiet, å avlyse lørdagens parade. Den lover byrådslederen at vil komme tilbake så snart det lar seg gjøre.

— Pride-paraden er ikke avlyst. Den er bare utsatt, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Når eksakt paraden vil bli gjennomført er foreløpig for tidlig å si noe om.

Powered by Labrador CMS