To menn ble drept i skytingen ved London pub natt til lørdag. Ti personer ble alvorlig skadd og elleve lettere skadd i skytingen.
To menn ble drept i skytingen ved London pub natt til lørdag. Ti personer ble alvorlig skadd og elleve lettere skadd i skytingen.

To menn i 50- og 60-årene ble drept i masseskytingen i Oslo

De to som ble drept i masseskytingen i Oslo sentrum natt til lørdag, var menn i 50- og 60-årene. De pårørende er varslet.

Publisert

I tillegg ble ti personer alvorlig skadd og elleve lettere skadd i skytingen. Politiet jobber med å kartlegge tilstanden til disse.

42 år gamle Zaniar Matapour er siktet for drap, drapsforsøk og terrorhandlinger etter skytingen ved flere utesteder i Oslo sentrum natt til lørdag. Skytingen startet i 01.15-tida, og mannen ble pågrepet av politiet klokka 01.19.

— Det er tatt beslag i to skytevåpen, et enhånds- og et automatvåpen. Vi ønsker ikke å gå inn på nærmere beskrivelse av disse per nå, opplyser Oslo politidistrikt.

— Vi antar at det var én gjerningsperson, men vi utelukker ikke at det kan ha vært medvirkere, skriver de videre.

For tidlig å si noe om motiv

Mannen er norsk statsborger med iransk bakgrunn og er kjent for politiet og Politiets sikkerhetstjeneste (PST) fra før. Det første avhøret startet lørdag ettermiddag.

— Det er for tidlig å si noe konkret om motiv og bakgrunn for hendelsen per nå, sier Oslo-politiet.

PST vurderer masseskytingen som en ekstrem islamistisk terrorhandling. Terrortrusselnivået i Norge er økt fra moderat til ekstraordinært, som er det høyeste nivået.

Flere av skuddene ble løsnet ved homsepuben London pub. Pride-paraden, som skulle avholdes lørdag, ble avlyst som følge av skytingen. Det samme ble Pride park og andre arrangementer i forbindelse med Oslo Pride.

Powered by Labrador CMS