— Vi har prioritert brudd på smittevern ganske høyt det siste året, sier leder for felles påtale i Oslo politidistrikt, Beate Brinch Sand.

118 personer i Oslo har fått bøter eller fengsel for karantenebrudd

Siden pandemiens start og fram til 12. mai i år har til sammen 271 personer i Oslo blitt anmeldt for karantene- eller isolasjonsbrudd, og 118 av de fikk straff.

Publisert

Til sammen har Oslo-politiet hatt over 620 anmeldelser for ulike brudd på smittevern.

Det viser tall NRK har fått fra Oslo politidistrikt.

— Vi har prioritert brudd på smittevern ganske høyt det siste året. Det er ganske mange flere saker enn andre politidistrikt har per innbygger, forteller leder for felles påtale i Oslo politidistrikt, Beate Brinch Sand.

Prioriterer å veilede og opplyse

Av alle sakene i Oslo som til nå, er nesten halvparten avgjort. Brinch Sand forklarer at de aller fleste anmeldelsene kommer fra politiet selv, og at de har lav terskel for å anmelde saker.

Politiet har også brukt mye tid på å veileide og opplyse folk om smittevernreglene.

— Det er vanskelig å svare på om vi kunne anmeldt mange flere. Vi vet ikke omfanget av brudd på karantene eller isolasjon. Der det er mistanke om brudd, så har vi prioritert å etterforske det og opprette anmeldelse på det, sier Birch Sand.

Smitteøkning skyldes utbrudd hos russ

Samtidig som politiet fortsetter å prioritere etterforskning av brudd på koronaforskriften, er smitten fortsatt relativt lav i Oslo

Det er registrert 93 nye koronasmittede personer i Oslo siste døgn. Det er like mange som dagen før, men 37 flere enn samme dag i forrige uke.

De fleste smittetilfellene er registrert i de vestlige bydelene, og Frogner bydel topper med 15 tilfeller, fulgt av Vestre Aker med 12 og Nordre Aker med 11 nye tilfeller.

Bakgrunnen for de relativt høye smittetallene på vestkanten de siste dagene er et utbrudd blant russen. Tirsdag ble russefeiringen i hovedstaden stanset i én uke.

Smittetallene er høyest i bydelen Vestre Aker. Der ligger smittetrykket på 238 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Deretter følger Søndre Nordstrand med 232 og Nordre Aker med 197.

Totalt er 36.561 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor.

Powered by Labrador CMS