Gruppa ønsker å løfte frem musikere fra Oslos undergrunn.

Derfor har denne gjengen lånt seg en stor bakgård i sentrum og inviterer alle med på festen lørdag: – Utrolig kult

– Vi håper å kunne gjøre det mer framover. Vi har en fantastisk grønn og stor brusteinsbakgård, som vi ønsker å bruke mer, sier medeieren av utestedet som lånes bort gratis til et helt spesielt formål.

Publisert

På lørdag, den 17. august, arrangeres en minifestival på Folk i Storgata. Dette når Oslo-guttene i bandet Local Hero har fått med seg venner og artister fra hovedstadens musikkmiljø og laget festival med ønsket om å løfte frem dyktige musikere fra Oslos undergrunn.

– Vi hadde et ønske om å samle fine folk vi kjenner som spiller fin musikk og bruke en fin bakgård i Oslo til å gi folk fine opplevelser – og samtidig støtte en god sak, sier Espen Rogde Rulluth fra Local Hero.

Festivalen heter «Lokal festival», og åtte lokale band og artister vil spille gratis i åtte timer. Hvert band og artist får én time på scenen. Alle stiller opp gratis, og alle gjester oppfordres til å vippse et valgfritt beløp til Barnekreftforeningen.

– De som spiller gjør det ikke for å tjene penger. Det er jo hovedsakelig fordi vi liker å spille, sier Stian Rogde.

Gitarist og vokalist Pål Kværnerud, bassist Stian Rogde og trommis Espen Rogde Rulluth.

– Og hvis jeg tjener 700 kroner på en konsert, så er jo det det samme som trommestikkene mine koster. Så da tenker jeg heller at folk kan benytte anledningen til å vippse penger til Barnekreftforeningen. Det er en fin mellomting mellom å gjøre det gratis, og å ikke gjøre det gratis allikevel, legger Rulluth til.

Puben Folk i Storgata stiller bakgården og teknikere tilgjengelig, og det blir gratis inngang.

– Det er også tillatt å ta med barn, men hørselsvern anbefales, sier Rulluth.

God respons

– Hvordan har responsen på prosjektet vært?

– Veldig god, selv om det er vanskelig å si så mye om det før arrangementet har vært, men tilbakemeldingene har vært svært positive.

To tredjedeler av Local Hero er født og oppvokst i bydel Sagene og Torshov, og en stor del av bandets sanger handler om oppvekst ved og rundt Akerselva.

– Akerselva har vært midtpunkt i min oppvekst på mange måter. Vi har vært en gjeng med venner fra begge sider av elva i bydelen, så det har vært naturlig å dra over for å henge, sier vokalist og gitarist Pål Kværnerud.

Stolte av tilhørigheten

Kværne sier mye av motivasjonen for låtenes tekster ligger i områdets historie.

– Kommer man fra Sagene eller Torshov, lærer man fort å bli stolt av stedet man er fra, mye på grunn av historien og folka som bor her. Utfordringen er å gjøre det så universelt at de som ikke er herfra også kan kjenne seg igjen, sier Kværnerud.

– En bakgård vi ønsker å bruke mer

Christian Sørgjerd, som er medeier av Folk, sier han setter stor pris på å kunne løfte frem band og artister fra Oslos undergrunn.

– Det er utrolig kult, og vi håper å kunne gjøre det mer framover. Vi har en fantastisk grønn og stor brusteinsbakgård, som vi ønsker å bruke mer. Den er en fantastisk ramme for konserter. Det så vi blant annet under Musikkfest Oslo i juni.

Musikkfest Oslo under Musikkens dag på Folk.

– Hvordan ble dette prosjektet til?

– Espen og jeg har barn i samme klasse på Vålerenga skole. Han kjenner alle musikerne, og jeg fikset sted.

– Vi har også snakket om dette lenge. Det vil bli alt fra singersongwriters til ADHD-punk fra Finnmark, legger Kværnerud til.

Powered by Labrador CMS