Høyre-politiker Mehmet Kaan Inan mener det er på tide at foreldre i Oslos barnehager blir hørt når barna deres må flyttes midlertidig på grunn av oppussing av barnehagen de går i.
Høyre-politiker Mehmet Kaan Inan mener det er på tide at foreldre i Oslos barnehager blir hørt når barna deres må flyttes midlertidig på grunn av oppussing av barnehagen de går i.

Høyre-topp kritisk til flytting av barnehagebarna på Carl Berner. - Kommunen må lære av egne feil

I august flyttes 190 barnehagebarn midlertidig bort fra Sophies hage på Carl Berner mot foreldrenes og barnas ønsker. — Jeg forstår godt at barna og foreldrene er frustrerte over flyttingen, sier Mehmet Kaan Inan (H).

Publisert

I arbeidet med å rehabilitere det gamle sykehuset Sophies Minde på Carl Berner, er rehabiliteringsarbeidene av det gamle bygget startet å gå i gang fra i høst.

Det betyr at 190 barnehagebarn i Sophies hage blir sendt til erstatningslokaler på Tåsen og Rosenhoff mens oppussingen pågår.

Torsdag gikk frustrerte barnehageforeldre ut i VårtOslo og fortalte at de følte seg totalt overkjørt av kommunen i flytteprosessen og mente de ikke var blitt hørt når det gjaldt å finne passende lokasjoner for en erstatningsbarnehage.

Nå får foreldrene støtte fra Høyres fraksjonsleder i bystyrets kultur- og utdanningsutvalg, Mehmet Kaan Inan.

– Kan åpne barnehage i Mills-kvartalet

– Jeg forstår godt at foreldre med barn i denne barnehagen er både sinte og frustrerte, for jeg er heller ikke imponert over SV-byråden. Hun påstår at det ikke finnes tomme bygg eller egnede tomter som kan erstatte Sophies hage. Da følger hun ikke godt med, sier Kaan Inan.

Han viser til at bystyret for fem år siden bestemte seg for å bygge en ny barnehage i Mills-kvartalet på nedsiden av Sofienbergparken.

Men denne barnehagen er ikke klar til å ta imot noen barn, skrev Aftenposten rett før jul i fjor. Årsaken er uenighet mellom utbygger og kommunen.

– Hvorfor kan ikke barna fra Sophies hage flyttes til den planlagte barnehagen i Mills-kvartalet, spør Mehmet Kaan Inan (H).
– Hvorfor kan ikke barna fra Sophies hage flyttes til den planlagte barnehagen i Mills-kvartalet, spør Mehmet Kaan Inan (H).

– Bystyret bestemte seg for å bygge den nye barnehagen. Den har SV, Ap, Miljøpartiet og Rødt bestemt at Oslo kommune skal drive. Der kan kommunen åpne en barnehage med fire avdelinger til høsten hvis de vil, men det vil de tydeligvis ikke, sier Høyre-representanten.

— Lærer ikke av egne feil

Kaan Inan er også svært forundret over at foreldre i byens barnehager stadig gir uttrykk for at de ikke tas med på råd når barna deres må flyttes.

– Jeg reagerer kraftig på prosessen som foreldrene forteller om. Det verste er at det ikke er første gang kommunen går frem på denne måten og overlater til foreldrene å løse det som er kommunens problem. Dette har skjedd mange ganger før, og nå skjer det dessverre igjen. Jeg blir oppgitt over at kommunen ikke lærer av sine feil og sørger for bedre prosesser, sier han.

Fraksjonslederen håper det snart er på tide at byrådet tar lærdom av klagene på prosessen rundt slike saker.

– Kanskje er det så enkelt at verken byråden eller noen av de andre som har kommet opp med denne elendige løsningen egentlig bryr seg, siden de ikke er nødt til å leve med konsekvensene selv. Når byrådet godkjenner en løsning som er så dårlig at mange av foreldrene vurderer å kjøpe bil for å få kabalen til å gå opp, så må det tenkes nytt, understreker Mehmet Kaan Inan.

Powered by Labrador CMS