— Søppeldugand på Carl Berner stanser ikke akkurat krigen i Ukraina. Men hvis vi ikke gjør noe der vi bor og ferdes blir byen vår fattig, sier Per Gunnar Dahl.

Per Gunnar får med Carl Berner-naboer på søppeldugnad. - Vi må selv skape tilhørighet til vårt nabolag

— Det er kanskje ikke din eller min søppel, sier Per Gunnar Dahl og forklarer hvorfor han ber med Carl Berner-naboer på søppeldugnad. — Det spirer og gror rundt oss. Søppel må ikke få stjele oppmerksomheten, mener han.

Publisert

På Carl Berner mandag ettermiddag stiller Per Gunnar Dahl med hansker, sekker, desinfeksjon til hender, ruteplan og returtransport av søppel.

Ildsjelen i nabolaget vil ha med folk på dugnad. Med seg på laget har han Samsons bakeri på Carl Berner, som stiller med gratis pizza til alle som blir med på søppeldugnaden mandag ettermiddag.

— Dette er vårt nabolag

— Det er kanskje ikke din eller min søppel, men vi tar tak i problemet sammen, sier Per Gunnar Dahl.

— Det stanser ikke akkurat krigen i Ukraina, sier Per Gunnar til VårtOslo.

— Men hvis vi ikke også gjør noe der vi bor og ferdes til daglig blir byen vår fattig. Vi kan ikke forvente at andre skal skape vår tilhørighet til byen, for det er vårt nabolag, sier han.

Mange kjenner Per Gunnar som en av ildsjelene bak Facebook-siden Carl Berner - Vårt nabolag.

Og det er via Fb-siden han organiserer dugnaden mandag ettermiddag klokka 17.30. Med oppmøte på Bülow Hanssens plass ved Sophies Minde.

— Søppeldugnad bygger nabolagsfølelse

Men det er ikke bare fordi det snart spirer og gror at han organiserer søppeldugnaden.

— Ved å bry seg om folk og nærmiljø så bryr vi oss om det som omgir oss hver dag. Nytten og meningen det gir å stå skulder ved skulder med folk fra samme område som deg sjøl bygger nabolagsfølelse i Oslo, sier Per Gunnar.

— Det er kanskje ikke din eller min søppel, men vi tar tak i problemet sammen. Jeg opplever at mange er stolte over å bidra fordi de også legger merke til at byen vår skinner litt ekstra når jobben er gjort, sier han.

Powered by Labrador CMS