Elon Musk i Oslo under konferansen Grønn Omstilling i 2016.

Elon Musk-selskap viser interesse for Fornebubanen

Elon Musk-selskapet The Boring Company mener de kan kutte kostnadene ved Fornebubanen ved å bygge en løsning for selvkjørende biler og minibusser.

Publisert

Selskapet har nylig hatt digitale møter med transportkomiteen på Stortinget sammen med det norske selskapet Seabrokers, der tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) er forretningsutvikler, skriver bygg.no.

Frp omtaler Musk-selskapets interesse i innstillingen fra komiteen. Partiet mener The Boring company har presentert et konsept de mener har potensial for strekningen mellom Oslo og Fornebu i Bærum.

Selvkjørende biler i Las Vegas

Selskapet til Tesla-sjef Elon Musk bygger i dag et underjordisk system for selvkjørende biler i Las Vegas. Selskapet ble startet i 2017. Nå ønsker selskapet mer informasjon om Fornebubanen slik at de kan regne mer på prosjektet.

Frps transportpolitiske talsperson Bård Hoksrud mener at det bør de få mulighet til.

— Dette er spennende både økonomisk og miljømessig. The Boring Company gjør allerede dette i USA. De tenker autonome biler uten sjåfør og de gjør selve tunnelbyggingen billigere og enklere enn hva som er lagt opp i Fornebu-alternativet, sier Hoksrud til Byggeindustrien.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS