Miljøbyråd Arild Hermstad (MDG) er opptatt av at elsykler skal erstatte bilen i Oslo.

Det rødgrønne byrådet betaler bedrifter for å kutte parkeringsplasser

— Vi etablerer også en støtteordning for å hjelpe bedrifter med å etablere trygge sykkelparkeringsplasser og en rekke andre tiltak som gjøre det lettere å sykle til jobben, sier miljøbyråd Arild Hermstad (MDG).

Publisert

Oslo kommune innfører en såkalt vrakpant for jobb-parkeringsplasser , skriver Dagbladet.

Bedrifter kan motta 10.000 kroner om de etablerer noe annet på gamle parkeringsplasser.

Vil at elsykler erstatter bil

Miljøbyråd Arild Hermstad (MDG) sier at bedrifter for eksempel kan få støtte om de etablerer utegrillområde, basketkurver eller ladere for elsykler på parkeringsplassene.

MDG-byråden er særlig opptatt av elsyklene som for mange ansatte kan erstatte bilen til og fra jobb.

— Det er en nyvinning som gjør at vi får oppfylt to ønsker. Vi får ned antallet parkeringsplasser på arbeidsplassene, sier Arild Hermstad .

— Det at det er parkeringsmuligheter, er faktisk en viktig grunn til at folk kjører bil til jobb i stedet for mer miljøvennlige alternativer. Det andre er at man kan bruke arealet til andre ting, som å plante en grønnsakshage, etablere sykkelparkering, eller gjøre noe sosialt ut av det, sier MDG-byråden til Dagbladet.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS