Vålerenga hadde nok sjanser til å sikre seier i sesongens siste hjemmekamp mot Molde, men slet med avslutningene. Her er det Sam Adekugbe (liggende) som treffer stanga. Foto: André Kjernsli

Heller ikke i årets siste hjemmekamp lykkes det for Vålerenga-gutta. Tapte knepent mot seriemester Molde

Årets sesong har vært en lang tristesse for Vålerengas fotballgutter. Heller ikke i årets siste hjemmekamp mot seriemester Molde ble det seier.

Vålerenga spilte en helt grei siste hjemmekamp mot nybakte seriemestre Molde søndag. Likevel ble det et surt tap for oslolaget. Svakt forsvarsspill og personlige feil må ta mye av skylda.

— I det siste har vi vært veldig bra defensivt, men i dag rakner det. Når vi i tillegg ikke setter sjansene våre, vinner vi ikke mot Norges beste fotballag, sier en skuffet Vålerenga-trener Ronny Deila til VårtOslo etter kampslutt.

— En elendig høstsesong

Etter å ha vist at de ville være med å kjempe i toppen av årets eliteserie på vårparten, har det siden sommerferien bare gått nedover for Deilas gutter. Noen veldig god forklaring har ikke treneren på formsvikten i høst.

— Mye skyldes nok at vi har hatt mange spillere ute i lengre tid med skader. Når du har fire-fem spillere fra det laget som gjorde det bra i våres ute, er det vanskelig å få noe kontinuitet i spillergruppa. Det er nok mye av årsaken til at vi har slitt i høst, mener Deila.

Nå håper han ferien vil gjøre godt, men først skal Mjøndalen slås på bortebane første søndag i advent.

— Mjøndalen er en kamp vi skal vinne, ser Deila.

— Det gror godt i klubben

Med årets varierende resultater på seniornivå, gleder det Vålerenga-treneren at det gror godt i klubbens yngre avdelinger. Fredag ble G16-laget norgesmestre, og tidligere i høst rykket rekruttlaget opp til andre divisjon. Det gir håp for framtiden.

Vålerenga-trener Ronny Deila er stolt av den jobben som gjøres i klubbens yngre avdelinger. � Det er utrolig mange spennende unge spillere i klubben nå, mener han. Foto: Andre Kjernsli

— Det er utrolig spennende å se hvor godt det gror i denne klubben. Nå er det mange spennende spillere som er i ferd med å banke på døra for a-lagsspill framover, forsikrer Ronny Deila.

Og arbeidet fram mot neste sesong er allerede i gang, selv om det er en seriekamp igjen.

— Det å evaluere er en kontinuerlig prosess i trenerfaget. Jeg føler vi har god kontroll på hvor vi ønsker å styrke oss fram mot neste sesong. Så får tiden vise hvem som kommer inn og hvem som eventuelt forsvinner ut av stallen.

Knalltreff fra Finne

Vålerenga åpner friskt og etter bare to minutter er Bård Finne alene gjennom med Molde-keeper Alexandro Crannix, men lykkes ikke. Han får dog slått til en corner, som blir resultatløs.

Det positive fortsetter utover i omgangen og etter ti minutter tar østkantgutta ledelsen. Et innlegg halvklareres av Molde-forsvaret, og fra vel tolv meter får Bård Finne et knalltreff på ballen, som fyker inn bak en sjanseløs Molde-keeper.

Felix Horn Myhre gratulerer Bård Finne etter bergenserens drømmetreff som ga Vålerenga ledelsen 1-0. Foto: Andre Kjernsli

Etter scoringen fortsetter oslolaget å være toneangivende i høstkulda, men etter 23 minutter går det som så ofte før denne sesongen. Svakt forsvarsspill gjør at Ohi Omoijuanfo kommer seg løs på venstrekanten. Fra nesten død vinkel legger han ballen tilbake i feltet, hvor Eirik Hestad sikkert setter inn utligningen bak Kristoffer Klaesson.

Så rakner det  totalt defensivt. Vålerenga-forsvaret prøver å spille seg ut av egen 16-meter, men roter det til. Da lar ikke Mathis Bolly seg be to ganger. Og Vålerenga-ledelsen har forsvunnet på bare ti minutter.

— Vi gir rett og slett bort et par mål på grunn av dårlig forsvarsspill, sier VIF-treneren.

Sjelden George-scoring

Andre omgang starter mye i samme ånd som den første, med Vålerenga er helt klart med på notene. Og etter ti minutter skal utligningen komme. Vålerenga får en corner fra Høyre. Den tar Deyver Vega, og høyest inne i feltet svever Mayron George og setter hodet på ballen. Dermed scorer costaricaneren sitt tredje mål for sesongen.

Men så skal det rakne igjen.

Bare to minutter etter scoringen spilles Moldes debutant, Tobias Christensen, fri og setter ballen inn bak en sjanseløs Kristoffer Klaesson.

Mayron George har ikke scoret mange mål i høst. Scoringen søndag var bare hans tredje i Vålerenga-drakt. Foto: Andre Kjernsli

Og når Mayron George, etter et flott angrep, ikke klarer å sette ballen i åpent mål fra en meter med et kvarter igjen, er håpet ute for oslolaget.

Helt på tampen sørger Etzaz Hussain, etter corner, for at seriemesterne kan reise hjem til Romsdal med en etter hvert komfortabel seier.

Klanens beskjed til fotballforbundet var klar � Vi vil ha bluss på kampene i Eliteserien. Foto: Andre Kjernsli

Tenning hos Klanen

Med et par plussgrader og et spill som til tider ikke gledet veldig, er det imponerende å se hvordan Klanen ville hedre gutta i årets siste hjemmekamp Her var det bluss og et potpouri av gamle og populære supportersanger, ispedd noen moderne klassikere, gjennom samfulle 90 minutter.

6.666 tiskuere så kampen på Intility arena.