Seieren mot Stjernen kostet kanskje mer enn den smakte? Thomas Olsen som var en av de som ikke fullførte kampen. Foto: André Kjernsli

Dyrekjøpt seier for Vålerenga mot Stjernen – skadelisten blir lenger og lenger

Et Vålerenga-lag som allerede er skadeplaget, tok imot formsterke Stjernen. Etter kampen er stallen dessverre enda tynnere.

I ettermiddag var det duket for et interessant oppgjør i Furuset Forum. Skulle et skadeforfulgt Vålerenga slå Stjernen for tiende gang på rad hjemme, eller skulle formlaget fra plankebyen bryte den rekka?

Gjestene har fire seire på de fem siste kampene. For to dagen siden dro de i land en sterk borteseier mot den regjerende norgesmesteren fra Asker.

Oppøyen med kamp nr. 400

Skadesituasjonen gjør at Andreas Stene er flyttet ned på backen denne kampen. Jonas Oppøyen spiller for øvrig sin offisielle kamp nummer 400 for Vålerenga.

Martin Røymark hadde et par bra muligheter i første periode. Foto: André Kjernsli

Fint å se at noen østfoldinger har tatt turen innover for å heie på Stjernen. I forrige kamp dukket det opp én enslig person som holdt med Grüner.

Kampen åpner friskt og med bra tempo. Ingen av lagene får tatt noe grep om kampen de første minuttene. Litt under midtveis i perioden havner Enga i et undertallsspill, men Stjernen får ingenting ut av det.

Med drøyt syv minutter igjen åpner hjemmelaget dagens målkonto. Tobias Lindström spiller pucken inn fra Stjernens rundvant, pucken forandrer retning på det som ser ut til å være en skøyte, og glir inn i mål. Hoveddommer tar en titt på video for å se om noe ureglementert skjedde, men ender opp med å gi Thomas Olsen den scoringen.

Thomas Olsen (til høyre) var forskjellen på lagene etter 20 minutter. Foto: André Kjernsli

Fortjent ledelse til Vålerenga

Noen minutter senere kommer Leo Halmrast fint gjennom på høyresiden, passer til Martin Røymark som skyter utenfor på mer eller mindre åpent mål!

Kampen tetner til litt mot slutten, og vi går til pause med en fullt fortjent ledelse til iskrigerne fra Oslo.

Thomas Olsen dobler

Andre periode er ett minutt gammel idet det er klart for 2-0. Thomas Olsen gjør sitt andre mål for kvelden. Stjernens keeper Joel Rumpel redder et skudd, men pucken blir liggende og danse bak ham i målgården. Olsen ser muligheten og pirker pucken i mål.

Thomas Olsen, delvis skjult bak buret, pirker inn sitt og Vålerengas andre mål for dagen. Foto: André Kjernsli

Kampen fortsetter i samme spor som i første periode, med et lite overtak til Vålerenga. Gjestene er ikke farlige før de får en dobbeltsjanse når det gjenstår fem minutter av perioden, men klarer ikke å få pucken i mål.

Skulder ut av ledd på Røymark?

Like før neste pause skjer det noe som ingen som elsker Vålerenga vil se. Stjernens Andrew O'Brien takler Martin Røymark hardt i rundvantet. Røymark blir liggende en stund og må etter hvert hjelpes av isen. En skadet spiller til står ikke på ønskelisten til VIF. Taklingen så for øvrig helt grei ut.

Magnus Brekke Henriksen har vært et fint tilskudd i en eller slunken VIF-tropp denne sesongen. Foto: André Kjernsli

Martin Røymark er ikke å se blant spillerne etter vanning, og det er ikke gode nyheter for Vålerenga. Mye tyder på at skulderen fikk en trøkk i den taklingen, skulder ut av ledd er ikke uvanlig i denne sporten.

Thomas Olsen takker for seg

Hva er det med Vålerenga og skader denne sesongen? Tre minutter ut i tredje perioden er det Thomas Olsen som går ned for telling. Vanskelig å si hva som skjedde, men det kunne se ut til at det var høyre arm det gikk ut over.

Thomas Olsen forsvant ut med skade tidlig i tredje periode. Det er lov å kalle dette for en krise nå. Foto: André Kjernsli

Vålerenga er helt nede på stålet hva gjelder antall spillere nå, og Leo Halmrast tar plassen til Thomas Olsen i førsterekka. Det er vel flere som mener at han burde ha vært der for lenge siden, men nå får han sjansen på grunn av skadesituasjonen.

Enga kjemper som løver

På tross all motgang, kjemper Vålerenga tappert. Når det er litt over seks minutter igjen av perioden, har de ingen skudd på mål, det handler om å forbedre seieren nå. Heldigvis er gjestene fra Østfold ikke i stand til å utnytte at Enga har mistet to sentrale spillere.

Stjernen tar ut keeperen med to minutter igjen av kampen, og Vålerenga slår bare icingpucker for å få tiden til å gå. Med 17 sekunder igjen av kampen reduserer Stjernen ved O'Brien, men det blir ikke flere mål.

Vålerenga vinner denne kampen høyst fortjent, men seieren kostet mer enn den smakte. Nå må laget hjem og slikke sårene og telle opp hvor mange spillere som er klare til neste kamp. Det begynner å bli tynt i rekkene.

VårtOslo erfarer at både Martin Røymark og Thomas Olsen er kjørt til legevakta. Skadeomfang er ukjent.