Reisende inne på sentralstasjonen tirsdag morgen. Jordfeil førte i morgentimene til kø og forsinkelser i togtrafikken ved Oslo S.

Full stans flere ganger ved Oslo S: – Dette tar tid

Oslo S har vært stengt tirsdag morgen på grunn av en jordfeil. Nå er feilen funnet, men det vil få følger utover dagen.

Publisert

– Vi jobber med å finne feilen. Per nå har vi klart å få inn nattoget fra Trondheim helt til Oslo S og jobber med å få inn toget fra Bergen, sa pressevakt Anne Sofie Kirkhusmo i Bane Nor til NTB tirsdag morgen.

– Siden vi har fått fram ett tog nå, håper vi på å få fram ett til. De andre togene våre stanser på andre stasjoner inntil videre, fortsatte Kirkhusmo.

– Jordfeilen er per nå borte, men den kommer nok tilbake fordi vi har ikke funnet feilen. Den har kommet og gått i morgentimene, utdypet Kirkhusmo i 08-tiden.

– Vi får også inn enkelte andre tog. Mannskapet vårt jobber på spreng, la hun til.

Feil i sporveksel

Like etter klokken 08.00 ble det også meldt på Bane Nors nettsider at det på ny var full stans i trafikken ved Oslo S på grunn av jordfeil. Feilen berørte alle tog som går via Oslo S.

– Dette tar tid, konstaterte Bane Nor da. Det var også beskjeden da selskapet en halv time senere informerte om fortsatte forsinkelser og innstillinger ved Oslo S i forbindelse med jordfeilen.

– Vi har funnet jordfeilen, som er lokalisert til en sporveksel i nærheten av Brynsbakken. Det vil si at trafikken gjenopptas – med unntak av spor 5, opplyste Kirsten McDonagh i Bane Nor i 09-tiden tirsdag til NTB.

Klokken 09.45 var meldingen at trafikken var i gang igjen ved Oslo S, men at reisende fortsatt måtte regne med forsinkelser og innstillinger.

– Ikke mulig å dekke med buss

– Det er ikke mulig å dekke den samme reisekapasiteten med buss. Vi oppfordrer folk å vurdere hjemmekontor om man kan det, sa pressesjef Åge-Christoffer Lundeby i Vy til NTB tirsdag morgen.

– Vi anbefaler at du bruker annen transport hvis du kan, opplyste Bane Nor på sine nettsider klokken 06.52 tirsdag morgen.

Full stans flere ganger

Oslo S har slitt med jordfeil gjennom natten og morgentimene. 

Klokken 04.30 opplyste Bane Nor at Oslo S var stengt, men klokken 05.30 ble stasjonen åpnet igjen, før de igjen meldte at stasjonen var stengt klokken 06.22. 

– Enkelte tog kjører til og fra Oslo S. Følg med på skjermene eller NÅ-appen for mer informasjon om toget ditt, var beskjeden da det klokken 07.35 ble det oppdatert med at det var delvis stans, før det igjen ble meldt om full stans en drøy halvtime senere.

Powered by Labrador CMS