<p>En strømledning er nede mellom Oslo S og Bekkelaget. – Hva skaden innebærer og hvor lang tid det tar å rette vet vi ikke, sier Gunnar Børseth i Bane Nor.</p>

En strømledning er nede mellom Oslo S og Bekkelaget. – Hva skaden innebærer og hvor lang tid det tar å rette vet vi ikke, sier Gunnar Børseth i Bane Nor.

Strømbrudd på Østfoldbanen. Togene sørfra snur på Kolbotn, tog nordfra står på Oslo S

Et tog har revet ned en strømledning mellom Oslo S og Bekkelaget. Trafikken står og passasjerene er nå evakuert.

Publisert

Passasjerene er evakuert etter at et tog rev ned en strømledning mellom Oslo S og Bekkelaget. Østfoldbanen er stengt mellom Oslo S og Kolbotn.

Like før klokken 21 bekrefter pressevakt Åge-Christoffer Lundeby i Vy at toget var tømt for passasjerer klokken 19.10. Evakueringen startet 18.50.

Nedrevet ledning

Passasjerene ble evakuert mot Mosseveien og fraktet videre i busser, opplyste pressevakt Gunnar Børseth i Bane Nor til NTB like før 19.30 torsdag kveld.

– Det er regiontog til Halden som står fast fordi kontaktledningen er revet ned. Vi har mannskaper på vei ut som skal koble fra strømmen. Vi kan ikke evakuere før det, sier pressevakt Gunnar Børseth i Bane Nor til NTB.

Evakuerer så fort de kan

Østfoldbanen er stengt i begge retninger, og togene sørfra snur på Kolbotn, mens tog nordfra står på Oslo S

– Hva skaden innebærer og hvor lang tid det tar å rette vet vi ikke, sier Børseth.

I tillegg til persontoget står det et annet tungt tog på strekningen. Togene skal bli forsøkt trukket ut av et lokomotiv.

Bane Nor meldte først om hendelsen klokka 16.37.