Enkelt å forsere gjerdet like ved ulykkesstedet på Filipstad.
Enkelt å forsere gjerdet like ved ulykkesstedet på Filipstad.

Tunnelulykken på Filipstad behandles i retten i oktober

Bane Nor må møte i retten som følge av at en 15-åring omkom etter å ha klatret opp i en høyspentledning på Filipstad i fjor. Saken behandles i oktober.

Publisert

Årsaken er at Bane Nor kun godtok deler av forelegget som ble ilagt av Oslo statsadvokatembeter i mars. Da ble saken i sin helhet oversendt til rettssystemet for pådømmelse.

Sakens bakgrunn er at tre ungdommer kom seg inn på et togområde på Filipstad 24. februar i fjor. 15 år gamle Even Warsla Meen døde etter å ha fått støt, mens de to andre ble kritisk skadd.

Åtte dager satt av til saken

Bane Nor er tiltalt for uaktsom forvoldelse av noens død, manglende sikring av jernbaneområdet og uaktsom forvoldelse av betydelig skade på en annens kropp eller helse.

Statsforetaket vedtok forelegget for manglende sikring, men ikke for uaktsomt å ha forvoldt noens død eller betydelig skade.

Hovedforhandlingen i Oslo tingrett starter 7. oktober og varer i åtte rettsdager.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS