DEBATT

— Vi møtes av så mye aggresjoner og uforståelige mennesker at det skremmer meg. Skal vi virkelig behøve å skrike at våre hunder kan reagere for at eier/hundepasser skal få opp farta og hente hunden sin, spør Caroline Olesen i debattinnlegget.
— Vi møtes av så mye aggresjoner og uforståelige mennesker at det skremmer meg. Skal vi virkelig behøve å skrike at våre hunder kan reagere for at eier/hundepasser skal få opp farta og hente hunden sin, spør Caroline Olesen i debattinnlegget.

- Det er en uke siden båndtvangen ble opphevet og våre hunder har nesten havnet i trøbbel fire ganger allerede

— Jeg jobber i en utendørs hundebarnehage og det er så digg nå som det ikke er båndtvang lenger. Hundene får mer frihet og det føles fantastisk. Men om både turgåeere og hunder skal få en god opplevelse, så må alle ha kontroll over hundene de har ansvaret for.

Publisert

Jeg ønsker å spre litt informasjon som noen mennesker kanskje ikke tenkt på når de er ute med hundene sine i naturen.

Nå har det gått litt mer en uke siden båndtvang var over for i år og hundene våre har nesten havnet i bråk fire ganger allerede.

— Vi holder hundene nær oss

Vi har alltid på mellom 5-15 meter line bak hundene våre og hvis vi ser et menneske eller hund så holder vi dem alltid inntil oss. Det gjør vi av flere grunner:

  • Noen av våre hunder kan reagere og vi ønsker å unngå dette.
  • Alle ønsker ikke å hilse på dem og det er fullt forståelig.
  • Sikkerhet.

Vi har ansvar for disse hundene når de er med oss og jeg kommer til å forsvare dem med alt jeg kan.

Dette er som vår pels-familie, vi vil at de skal ha en riktig god dag med oss og ikke havne i noen unødvendige situasjoner.

— Mange har ikke kontroll

Når vi er ute og går og det enten er privatpersoner eller andre mennesker som jobber med hundepass som ikke har kontroll på hundene sine så skaper dette skikkelig mye problemer for oss.

Selvfølgelig så skal alle hunder som kan få løpe fritt og ha det fantastisk, men hvis hunden din ikke kommer på innkalling så skal den kanskje ikke være uten bånd eller langline.

Med dette sagt så vil jeg si hvor trist det er når vi står der med flere hunder inntil oss og prøver å holde dem fokusert på oss, og det kommer en eller flere hunder løpende frem og eier/hundepasser ikke tar det alvorlig når vi sier ifra om å holde hunden/hundene sine borte fra våre.

— Møtes med aggresjon

Vi møtes av så mye aggresjoner og uforståelige mennesker at det skremmer meg.

Skal vi virkelig behøve å skrike at våre hunder kan reagere for at eier/hundepasser skal få opp farta og hente hunden sin istedenfor å bare hente den når vi spør?

Skal ikke vi alle respektere hverandre? Like mye som du/dere vil ha en god dag med hunden/hundene dine ute i naturen - like mye ønsker vi å ha en god dag.

Jeg skriver som sagt dette for at starte en tanke hos de som kanskje ikke tenkt på dette, la oss alle ha hyggelige dager med hundene våre

Powered by Labrador CMS