Det ble en dramatisk kamp i Eliteserien mellom KFUM Oslo og Bodø/Glimt på Ekeberg.

VAR-annullering stoppet Glimts seier over KFUM

Bodø/Glimt trodde seieren var sikret på tampen mot KFUM Oslo, men en VAR-sjekk annullerte målet til Kasper Høgh og sørget for 1-1 i Eliteserien lørdag.

Kampen var den første i Eliteserien siden fiskekaker, tennisballer og bluss på banen gjorde at oppgjøret mellom Rosenborg og Lillestrøm på Lerkendal ble avlyst sist helg.

På Ekeberg ble banen holdt fri for uønskede gjenstander. Dermed kunne oppgjøret fullføres.

Mame Mor Ndiaye ga KFUM ledelsen på dødball etter 24 minutter, men Ulrik Saltnes utlignet like etter pause. Like før slutt var Kasper Høgh raskt framme etter en retur fra keeper, men målet viste seg å være offside. Det bekreftet en VAR-sjekk.

Bodø/Glimt knuste latviske RFS med 4-0 tirsdag, i den første av to kamper i 2. runde av mesterligakvalifiseringen. Like enkelt ble det ikke i lørdagens eliteserieoppgjør i Oslo.

Neste helg spiller KFUM borte mot Fredrikstad, i en duell mellom lagene som rykket direkte opp til Eliteserien sist sesong. Glimt skal spille returoppgjør mot RFS i Latvia onsdag, før laget tar imot Haugesund hjemme i Bodø tre dager senere i Eliteserien.

Dødballmål

Selv om ingenting ble kastet på banen i løpet av oppgjøret, ble det en liten stopp i spillet tidlig i kampen da bortefansen fra Bodø fyrte av flere bluss og opponerte mot VAR.

På banen fikk bodøværingene en smell etter 18 minutters spill, da høyreback Brice Wembangomo løp på seg en strekk på baksiden av låret og måtte byttes ut.

Vondt ble til verre for Glimt da KFUM gikk opp til 1-0 seks minutter senere. En presis dødball fra Robin Rasch ble møtt av Ayoub Aleesami i boksen, og på bakerste stolpe klarte Ndiaye å pirke inn 1-0 for Oslo-laget.

Samme mann var nær ved å doble ledelsen etter en drøy halvtime, ved to anledninger. Først dro han seg inn fra kanten og presset fram en redning fra Glimts Nikita Haikin og på den påfølgende corneren fikk Ndiaye stå ganske alene og heade fra kort hold, men nok en gang avverget Glimt-keeperen.

Keeper Emil Ødegård redder ballen foran Haitam Aleesami og Oscar Forsmo Kapskamo t.h.

Uavgjort

Glimt skapte ikke stort av sjanser i første omgang, men det tok kun seks minutter etter hvilen før gjestene utlignet. Ulrik Saltnes stanget inn en dødball fra Patrick Berg, og lagene var like langt.

Minuttet før full tid var Kasper Høgh kjapp på en retur etter et flott frisparkforsøk fra Berg. Dansken satte ballen i mål, men scoringen ble annullert for offside etter en VAR-sjekk.

KFUM har fortsatt til gode å vinne på hjemmebane. Bare fire av de 22 poengene til Oslo-laget har kommet på Ekeberg.

Lørdag måtte laget klare seg uten to av de mest toneangivende spillerne så langt denne sesongen. Petter Nosa Dahl, som var utlånt til KFUM fra nettopp Glimt tidligere i sesongen, ble tirsdag solgt til Mechelen i belgisk fotball. Brennhete Johannes Nunez, som ble historisk da han scoret i sin sjuende bortekamp på rad sist helg, uteble også mot Glimt grunnet skade.