Tromsøs Sakarias Opsahl i duell med KFUMs Robin Rasch i eliteseriekampen mellom Tromsø og KFUM Oslo på Romssa Arena.

KFUM vant midnattssolkampen: – Kanskje den mest ufortjente seieren i Eliteseriens historie

Klokken hadde bikket midnatt da dommeren kunne blåse av 1-2-kampen mellom Tromsø og KFUM Oslo i Eliteserien sent lørdag kveld. Det var likevel ikke bare lyse forhold på sene kvelden som ble fokus.

Sju minutter før full tid avgjorde Momodou Lion Njie med et hodestøt og sørget for tre poeng til Oslo-laget.

– Det er deilig. Tre poeng er så viktig. Vi har alltid vært positive, vi har vært gode i veldig mange kamper. Det har ikke helt gått vår vei, men i dag gjør det det, sa matchvinneren til TV 2.

Før det hadde Johannes Hummelvold Nuñez sendt gjestene i føringen da han scoret i sin sjette strake bortekamp, før Jakob Romsaas utlignet.

– Dette er kanskje den mest ufortjente seieren i Eliteseriens historie. Vi var veldig dårlige i dag. Tromsø er et av de beste lagene vi har møtt, men vi klarer å få et resultat på en dårlig dag. Vi har hatt mange gode dager hvor vi ikke har vunnet, så sånn sett er det fortjent, sesongen sett under ett, sa Nuñez til TV 2.

VAR-protester stoppet lenge kampen med kasting av tennisballer, flasker og røykbomber mot gressmatta. Det ble lagt til hele 14 minutters tilleggstid. Oslo-laget holdt likevel unna og kunne til slutt innkassere seieren.

Resultatet sørger for at KFUM klatrer til åttendeplassen i Eliteserien, mens Tromsø er seks plasser bak med fire poeng mindre.

KFUMs Johannes Hummelvoll Nuñez etter eliteseriekampen mellom Tromsø og KFUM Oslo på Romssa Arena.
KFUM-jubel etter eliteseriekampen mellom Tromsø og KFUM Oslo på Romssa Arena.
KFUM-trener Johannes Moesgaard etter eliteseriekampen mellom Tromsø og KFUM Oslo på Romssa Arena.
KFUMs keeper Emil Ødegaard ligger nede i eliteseriekampen mellom Tromsø og KFUM Oslo på Romssa Arena.
KFUMs Momodou Lion Njie scorer i eliteseriekampen mellom Tromsø og KFUM Oslo på Romssa Arena.
Tromsø-supportere i eliteseriekampen mellom Tromsø og KFUM Oslo på Romssa Arena.
VAR-protest med tennisballer ut på banen i eliteseriekampen mellom Tromsø og KFUM Oslo på Romssa Arena.
VAR-protest med tennisballer, flasker og sko ut på banen i eliteseriekampen mellom Tromsø og KFUM Oslo på Romssa Arena.
Røykbombe i eliteseriekampen mellom Tromsø og KFUM Oslo på Romssa Arena.
Tromsø 20240713. Røkbombe i eliteseriekampen mellom Tromsø og KFUM Oslo på Romssa Arena.Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Sterk borteform

Med klarvær og solskinn ble det perfekte rammer rundt oppgjøret som først ble sparket i gang kl. 22.00 i Tromsø.

Hjemmelaget tok fatt i kampen foran egne supportere og skapte mesteparten av de få mulighetene som kom før hvilen. De oppmøtte måtte likevel vente til klokken hadde passert elleve før kampens første scoring satt i nettet.

Jonas Hjorth ble byttet på i pausen, og fire minutter etter sidebyttet la han ballen til rette for Nuñez som hamret til fra 14 meter. Ballen gikk forbi en rekke Tromsø-spillere og inn i nettet til 1-0.

Like etter timen spilt utlignet hjemmelaget. Lasse Nordås headet et innlegg på tvers av boksen, og fra to meter skled Romsaas inn 1-1.

Ti minutter før full tid skulle samme mann ha sørget for 2-1, men spissen sendte ballen over.

Da kunne isteden Njie heade inn 2-1-scoringen etter et flott innlegg fra Nuñez.

Bunnstrid

Tromsø hadde en marerittaktig start på sesongen der de røk på tap i alle sine fem første kamper. Klubben har bedret formen den siste tiden og gikk inn oppgjøret ett poeng over direkte nedrykk.

KFUM imponerte i sesonginnledningen etter opprykket, men har levert svakere resultater den siste tiden. Oslo-klubben gikk inn i oppgjøret uten seier i de fem foregående oppgjørene.

Tromsø møter Strømsgodset på bortebane søndag. KFUM skal bryne seg på Molde på fremmed gress samme runde.