Glissent med tilskuere på Jordal Amfi da Vålerenga tapte mot erkerival Storhamar tirsdag kveld.

Glisne tribuner da rustent Vålerenga måtte slite mot erkerival Storhamar

Vålerenga fikk det tungt da de returnerte til seriespill mot erkerival Storhamar. — Du så vi var kamprustne, sier trener Espen Shampo Knutsen.

Etter 16 dager uten en hockeykamp på grunn av skader og koronasmitte, var Vålerengas iskrigere tilbake på is igjen tirsdag kveld. Da gjestet erkerival Storhamar hovedstaden og Jordal Amfi.

Kampen ble ingen stor retur til seriespilet for hjemmelaget som til slutt tapte 5-2.

— Vi har hatt en lang kamppause, men vi skal likevel ikke se så dårlige ut, sier vikarieende Vålerenga-kaptein Martin Røymark til VårtOslo etter kampen.

— Spillere som er skadet eller syke

Vikarkapteinens dom av deles fullt og helt av hovedtrener Espen Knutsen. Shampo var lite imponert over hva gutta hans presterte i de første 20 minuttene.

— Du ser at det er lenge siden vi har spilt kamp. Det tar tid før vi kommer inn i noe som kan minne om en rytme i denne kampen, sier hovedtreneren.

— Vi har ikke en bred nok stall til å kompensere for alle spillerne vi har ute med sykdom og skader, sier Vålerenga-trener Espen Shampo Knutsen.

Han hadde heller ikke mange alternativer å rullere på blant spillerne for å endre kveldens kampbilde. Med bare to backpar ble det tynt på Vålerenga-benken.

— Vi mangler fortsatt flere spillere på grunn av sykdom og skade. Vi har ikke stor nok stall til å klare å dekke opp når vi har hatt så mange spillere ute som det vi har hatt i det siste, mener Knutsen.

Gjestene startet klart best

Fra start var det lite som tydet på at dette var to lag som ikke hadde spilt kamp på relativt lang tid. Etter et par minutter med et lite trykk fra Vålerenga skulle gjestene fra Hamar likevel ta ledelsen. Den kom ved Jacob Noer på hans første visitt i hjemmelagets sone.

Det er etter hvert Storhamar som tar over mye av spillet, uten at de skaper så mange sjanser. Men etter snaut 13 minutter dobler bortelaget ledelsen. Nok en gang er det Jacob Noer som er siste Storhamar-spiller på pucken.

Derfra og ut var gjestene det beste laget. Det var ikke ufortjent da Storhamar rett før periodeslutt kunne øke ledelsen til 3-0 ved Andreas Dahl.

Comeback fra Vålerenga

Etter en skuffende første periode, var østkantgutta klare for å rette opp inntrykket i starten av den andre perioden.

Da laget fikk spille i overtall helt i starten av perioden trodde det fåtallige publikumet at hjemmelaget hadde scoret på et skudd fra Axel Sundberg, som traff innsiden av stolpen. Men dommerne mente at pucken aldri hadde krysset mållinja.

Etter Sundbergs kjempesjanse fortsatte et tydelig mer skjerpet og tent hjemmelag å presse Storhamar tilbake i egen sone.

Presset fører ikke til mål, og i stedet kontrer mjøslaget inn en scoring. Og gjett hvem som satte sitt tredje mål for kvelden? Jacob Noer.

Vålerenga-keeper Tobias Breivold måtte se fem pucker bak seg i tirsdagens hjemmeoppgjør mot Storhamar.

Vålerenga får en redusering ved Kalle Ekelund, som etter 13 minutter i andreperioden slenger av et raskt skudd fra blålinja. Og hjemmelaget ville mer i slutten av midtperioden.

Denne gang får Axel Sundberg hjelp av metallet på den positive måten når pucken fyker inn i nettet bak Storhamar-keeperen. Ny Vålerenga-redusering.

Bom på straffeslag

Etter et godt comeback i den andre perioden, var starten på den tredje en liten tur tilbake til den dårlige førsteperioden for hjemmelaget. Men gjestene fra Hamar skapte heller ikke mye i innledningen av sisteperioden.

Etter snaut halvspilt periode skal det likevel ta fyr. Først mener Vålerenga-spillerne seg snytt for ett straffeslag. Så, ved andre forsøk, dømmes en straffe til hjemmelaget. Men Axel Sundberg klarer ikke å få satt pucken i mål.

Alt håp hjemmelaget eventuelt hadde om å ta med seg noe fra oppgjøret skal dø med åtte minutter igjen å spille. Da setter Storhamars nysignering Lane Scheidl inn bortelagets femte mål for dagen bak Vålerenga-keeper Tobias Breivold.

Vålerenga - Storhamar = 2-5 ( 0-3, 2-1, 0-1)

Jordal Amfi

Hoveddommere: Marcus Vardeberg Wännerstedt / Rune Solholm Bakken

1.per: 0-1 02:23 Jacob Noer (Mats Bakke Olsen / Samuel Solem) 0-2 12:54 Noer (Lane Scheidl / Erik De La Rose) 0-3 19:42 Andreas Dahl (Eirik Salsten / Konsta Mäkinen)

2.per: 0-4 29:57 Noer (Martin Rønnild) 1-4 33:07 Kalle Ekelund (Martin Røymark / Gabriel Koch) 2-4 38:04 Axel Sundberg (Svein Petter Falk-Larsen)

3.per: 2-5 52:56 Scheidl (Salsten / Josh Nicholls)

Utvisninger: VIF: 1x2min SIL: 4x2min