Sundtbroa nederst på Grünerløkka kan nå bli en permanent bro. Her ser vi en tilsynelatende fornøyd hund som oppdaget den nye snarveien over Akerselva allerede kort tid etter åpninga i 2018.

I 2018 dukket det opp en ny gangbro over Akerselva nederst på Grünerløkka. Nå søkes det om at broa blir permanent

Sundtbroa over Akerselva nederst på Grünerløkka skulle vært revet i vinter. Nå kan broa bli et permanent skue. — Vi opplever at broa er et positivt grep for byen og nærmiljøet.

Publisert

Da den midlertidige Sundtbroa, nederst på Grünerløkka ble åpnet i 2018, var broa den 51. som krysset Oslos mest kjente elv. Gang- og sykkelbroa går over Akerselva, fra Elgsletta ved Sundtkvartalet til Slåmotgangen, nedenfor Christian Krohgs gate.

Da broa ble åpnet var det meningen at den bare skulle stå i fem år. Nå ber Rodeo arkitekter på vegne av tiltakshaverne i området om at brua gjøres permanent.

— Har tilført området mye positivt

I den anledning er det nå satt igang en prosess for å hente inn uttalelser fra alle som tidligere har uttalt seg om oppførelsen av den midlertidige broa, slik at kan kan sendes en ny søknad til plan- og bygningsetaten om forlengelse av broas levetid.

Det var stor festivitas under åpningen av den midlertidige broa i 2018.

— Vi opplever at broa er et positivt grep for byen og nærmiljøet og håper vi kan la den få leve videre, sier Ivar Lyngner i Rodeo arkitekter.

Powered by Labrador CMS