Ringerike var det beste laget, men Vålerenga vant etter spilleforlengelse søndag ettermiddag.

Vålerenga måtte ut i overtid for å slå Ringerike: - Vi er ikke der vi skal være, mener trener Shampo

Det så lenge skummelt ut for Vålerenga mot nyopprykkede Ringerike. Men østkantgutta vant til slutt etter spilleforlengelse. — En kamp vi bør glemme raskt, sier trener Espen "Shampo" Knutsen.

Vålerengas sesong hittil har vært skuffende. Spesielt har laget slitt med å score mål.

Derfor hentet klubben før jul inn den 37 år gamle superveteranen og tidligere NHL-spilleren David Booth.

— Fantastisk å være tilbake

Sist Detroit-spilleren var i Norge stod han for 26 målpoeng på 20 kamper for Manglerud Star. Og Booth plukker målpoeng også fra første kamp for Vålerenga. Det ble scoring i debuten.

— I hele min karriere har jeg aldri gledet meg mer til en kamp enn kampen i dag. Det er utrolig godt å være tilbake å spille seriehockey, sier David Booth til VårtOslo etter kampen.

Søndag var amerikaneren David Booth tilbake i norsk hockey. Denne gang i Vålerenga-drakt.

Booth skulle egenetlig spilt i den amerikanske farmerligaen AHL i fjor, men den ble stoppet på grunn av koronasmitten. Dermed var dagens kamp den første på ett år for amerikaneren.

— Jeg har trent godt men det mangler selvfølgelitt på kampformen. Den kommer nok til å bare bli bedre og bedre, sier han.

— Ikke helt der vi skal være

Etter overtidsseieren var det likeve ikke veldig stor glede i Vålerenga-garderoben. Til det var søndagens forestilling mot Ringerike alt for svak.

— Skal vi ta med oss noe fra denne kampen må det være at vi spiller en god sisteperiode. Resten av kampen er vi langt fra der vi skal være, sier en tydelig frustrert Vålerenga-trener Espen Shampo Knutsen.

Vålerenga-trener Espen Shampo Knutsen hadde nok å tenke på under søndagens kamp.

Shampo mener laget er langt fra det nivået de burde være på om dagen. Dette mener han blant annet skyldes de mange skadene Vålerenga har hatt så langt i sesongen.

— Koronapandemien gjør det heller ikke lettere for oss. Akkurat nå får vi hverken trent eller spilt kamper som vi har skal. Det er klart at det da er vanskelig å få spillere, som er på vei tilbake fra skade, skikkelig i kampform, mener Knutsen.

Sjokkstart fra Ringerike

Etter et surt ettmåls tap for Sparta i Sarpsborg på tirsdag, var iskrigerne i Vålerenga klare til å slå tilbake på Jordal Amfi mot nyopprykkede Ringerike.

Hønefoss-laget har imponert stort siden opprykket, og skulle gi Vålerenga-spillerne en rask scoring i fleisen søndag ettermiddag.

Kampen var så vidt kommet i gang før Brett Perlini, helt på egenhånd, sendte gjestene fra Hønefoss i ledelsen etter 58 sekunders spill.

Vålerenga måtte virkelig slite for å ta hjem seieren mot Ringerike søndag ettermiddag. Her er det Magnus Brekke Henriksen som får juling foran Ringerike-buret.

Etter scoringen er det som om hjemmelagets spillere våkner litt, men det er ikke veldig mye de klarer å skape foran Ringerike-keeper Mattias Petterson.

Det virket nesten som om Vålerengas gamle og godt kjente "undervurdringssyndrom" når de møter dårligere lag ligger innbakt i veggene på Jordal.

Men når det ser som mørkest ut dukker nysigneringen David Booth opp i overtallsspill, etter en flott tversoverpasning fra kaptein Tobias Lindström.

Dermed kan lagene gå i garderoben på stillingen 1-1. Og Vålerengas nysignering har begynt å betale seg allerede i første kamp.

Lite å skryte av

Mye kan sies om den første perioden, men en ting er sikkert. Det VIF-trener Espen Knutsens spillere presterte var det ikke veldig høy kvalitet over. Det syntes heller ikke som om pausepraten hadde vært med på å kvikke opp østkantgutta.

Starten på den andre perioden ble like traurig fra de blåkledtes side, som det starten av den første var.

Forskjellen var bare at bortelaget ikke var like farlige, som i starten av den første perioden.

Ringerike skapte store problemer for Vålerenga på Jordal Amfi. Her jubler gjestene etter en av sine scoringer.

Heller ikke utover i perioden er det noen særlig bedring å se fra Vålerenga. Faktisk produseres det lille som er av sjanser fra de nyopprykkede gjestene fra Ringerike. I perioder slo de leir i hjemmelagets sone, og var flere hakk bedre enn Shampos gutter.

Men så skal det, med fire minutter igjen å spille av perioden, endelig komme en sjanse og et mål for hjemmelaget. Etter litt fram og tilbake foran gjestenes mål kan til slutt kaptein Tobias Lindström, etter "pasning" via tverrliggeren og skudd fra Axel Sundberg, sørge for ledelse til hjemmelaget.

Men bare et par minutter senere kan Ringerikes Brett Perlini, med sitt andre mål for dagen, utlikne hjemmelagets ledelse. Dermed er lagene nok en gang like langt ved periodeslutt.

Vålerenga finner igjen rytmen

Etter to perioder klart under pari, var det et mer skjerpet hjemmelag som kom på isen til den tredje perioden. Etter å ha skapt noen småfarligheter til å begynne med, fikk Shampos gutter etter to minutter muligheten til å spille i overtall.

Det utnytter hjemmelaget og poengkonge Mathis Olimb godt når han sender gutta fra Sotahjørnet i ny ledelse.

Med Olimbs scoring var det som om roen senket seg over hjemmelagets spill, mens mye av lufta så ut il å ha gått ut av de nyopprykkede gjestene. Men så skulle Vålerengas Stefan Espeland, med fem minutter igjen å spille, pådra seg en tåpelig utvisning.

Da lot ikke engeske Brett Perlini sjansen til å score hattrick gå fra seg, og lagene var igjen like langt.

Dermed gikk kampen til fem minutters spilleforlengelse. Etter drøye tre minutter avgjør Martin Røymark for hjemmelaget. Dermed unngikk Vålerenga å gå på et nytt tap mot de nyopprykkede fra Hønefoss.

Vålerenga - Ringerike= 4- 3 etter spilleforlengelse (1-1, 1-1, 1-1, 1-0)

Jordal Amfi

Hoveddommere: Tommy Søstumoen / Robin André Berg

1.per: 0-1 00:59 Brett Perlini 1-1 14:57 David Booth (Tobias Lindström / Kalle Ekelund)

2.per: 2-135:59 Tobias Lindström (Axel Sundberg / Thomas Olsen) 2-2 38:20 Perlini (Kenneth Pappalardo Gulbrandsen / David Åslin)

3.per:3-2 42:48 Mathis Olimb (Lindström / Stefan Espeland) 3-3 55:55 Perlini (Åslin / Johan Eriksson)

S.D: 4-3 63:27 Martin Røymark (Tommi Taimi / Olsen)

Utvisninger: VIF: 6x2min RIN: 2x2min