Kaptein Christoffer Gozzi (foran) og resten av Grüner-laget kunne torsdag kveld juble etter første seier på snaue tre måneder.

Fantastisk comeback sørget for etterlengtet Grüner-seier

Etter en og en halv periode så det virkelig mørkt ut for Grüner, men så snudde torsdagens kamp hjemme mot Lillehammer til seier og 7-5. — En fantastisk viktig seier, sier kaptein Christoffer Gozzi.

Etter to romjulstap mot Ringerike, var det endelig klart for kamp igjen for Grüner hockey tirsdag kveld. Hjemmemøtet med Lillehammer ble en klassiker. Etter å ha ligget under med fire mål halvveis, vant hjemmelaget til slutt 7-5.

— Det var utrolig deilig å vinne en hockeymatch igjen, smiler kaptein Christoffer Gozzi etter at kampen er ferdig.

— Vil gi oss mye energi og selvtillit

Før torsdagens hjemmekamp var det nesten tre måneder siden gutta fra Dælenenga hadde vunnet en hockeykamp. Den gang var det Manglerud Star som måtte bite i isen. Dagens seier kom mot en mye sterkere motstander.

— Det var på tide at vi fikk en seier nå. Dette vil gi en skikkelig vitamininnsprøytning til alle gutta. Nå ser vi fram til å ta i mot Stavanger her på lørdag, sier kaptein Gozzi.

Grüner set med uttellingen i første periode. Her er Nicolai Eliesen nære på.

Han er svært godt fornøyd med torsdagens forestilling, selv om han er kritisk til hvordan laget starta kveldens kamp.

— I første periode er vi for lite på og slipper inn litt for enkle mål. Derfor smaker det enda bedre når vi klarer å snu kampen til vår fordel, sier Gozzi.

Nesten over etter en periode

Før kveldens kamp var det mer enn to måneder siden Grüner-gutta hadde vunnet en hockeykamp. Selvtilliten så det derimot ikke til å være noe galt med fra start, og det var hjemmelaget som tok kontrollen. Selv om de hadde et lite spillemessig overtak, ble det likevel ikke skapt de store sjansene foran Lillehammer-keeper Daniel Ingvaldsen.

Etter en positiv start sluknet hjemmelaget litt utover i perioden. Dermed kom gjestene fra Mjøsas bredder mer inn i kampen. Det var likevel ufortjent da Stian Nystuen etter vel åtte minutter kunne sende gjestene i ledelsen i overtall.

Grüner-keeper Quentin Papillon kunne lite gjøre med gjestenes scoringer, men her gjør han en kvallifisert reddning.

Etter Lillehammers ledermål rakna det litt for hjemmelaget og gjestene kunne tegne seg for ytterligere to scoringer ved Nick Dineen og Mads Homdrom. Dermed måtte hjemmelaget gå til første pause med et minimalt håp om å få med seg noe fra matchen.

Enormt comeback fra Grüner

Etter en førsteperiode med et resultat som i høy grad løy, var Grüner-gutta klar til å revansjere seg fra periodestart. Det så ikke ut som om spillerne hadde gitt opp selv om de lå under med tre mål. Akkurat som i den første perioden var det hjemmelaget som tok kommandoen fra start. Men nok en gang var effektiviteten til å begynne med lite å skryte av.

Det så veldig mørkt ut for hjemmelaget, men så skulle det endelig løsne foran mål. Først var det kaptein Christoffer Gozzi som tok ansvar og satte inn den første reduseringen etter ni minutters spill. De siste to månedenes store Grüner-spiller, Nikolai Eliesen samt Espen Kleppe Hermanrud ville ikke være noe dårligere enn kapteinen.

Og på slutten av perioden var det bare marginer som gjorde at Grüner ikke hadde hentet opp gjestenes ledelse etter en veldig god andreperiode.

Backene står fram

Etter en fantastisk slutt på den andre perioden, viste hjemmelaget ikke noe ønske om å skru av gassen. Hjemmelaget gikk rett i strupen på motstanderne fra Lillehammer, og viste at de virkelig var lystne på en seier igjen, etter snaut tre måneder uten.

Så glad blir du når du har vunnet første hockeymatch på nesten tre måneder.

Og etter drøye seks minutters spill skulle lagene være like langt. Grüners finske back William Mäkinen smeller inn et skudd fra distanse. Finnen var lysten på mer, og etter snaut ti minutter sendte han Grüner i ledelsen med sitt andre for dagen.

Derfra og inn ble det mye neglebiting på tribunene, det vil si blant de femti tilskuerne som fikk komme inn. Først fikk de se kaptein Gozzi øke ledelsen til 6-4. Bare sekunder senere reduserte gjestene ved Alexander Reichenberg.

På tampen av kampen tok Lillehammer ut keeper for å jage en utlikning, men Marius Carho Hansen sørget for å sette pucken i åpent mål, og Grüner vant til slutt 7-5.

Grüner - Lillehammer = 7 - 5 (0-3, 3-1, 4-1)

Grüner ishall

Hovedddommere: Tor Olav Grøtnæs Johnsen / Christian Bo Persson

1. per: 0-1 08:43 Stian Nystuen (Alexander Reichenberg / Christian Fosse) 0-2 13:15 Nick Dineen (Nystuen) 0-3 17:44 Mads Homdrom (Fosse)

2. per: 0-4 23:39 Spencer Humphries (Sverre Rønningen / drian Ellingsen) 1-4 29:05 Christoffer Gozzi (Marius Carho Hansen / Sander Frøberg) 2-4 29:56 Nicolai Eliesen (Petter Birkheim) 3-4 36:24 Espen Kleppe Hermanrud (Joachim Sommer Nielsen / Gozzi)

3.per: 4-4 46:53 William Mäkinen (Kleppe Hermanrud / Eliesen) 5-4 49:47 Mäkinen (Simen Nielsen / Tim Robin Johnsgård) 6-4 55:18 Gozzi (Sean-Michael Sunnqvist / Birkheim) 6-5 55:33 Reichenberg (Humphries) 7-5 59:43 Marius Carho Hansen (Nielsen)

Utvisninger: GRÜ: 4x2 min LIK: 2x2 min