Politihøgskolen er en statlig høyskole og den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten. Skolen ligger i Slemdalsveien på Majorstuen.

Avgangselever ved Politihøgskolen fikk eksamen avlyst: – Får ikke startet i sommerjobben før de får vitnemål, så de er veldig stresset

Mandag skulle sisteårsstudentene ved Politihøgskolen i Oslo hatt eksamen. Slik ble det ikke.

Publisert

Nå er eksamen avlyst på grunn av streiken i Unio. Pressevakt Linea Bancel ved Politihøgskolen (PHS) bekrefter til at eksamen for studentene i Oslo er avlyst.

Hun sier at det vil kunne være slik at eksamen kan gjennomføres for deler av studentgruppen.

– De studentene som blir berørt av streiken, blir derfor varslet direkte av PHS på epost og sms, opplyser hun i en e-post.

– Veldig stresset

Ifølge Solveig Vollsted, som er leder for Studentrådet ved Politihøgskolen, fikk de som fikk avlyst eksamen i dag, beskjed klokken halv ni i går kveld.

Hun sier at avgangsstudentene er bekymret på grunn av vitnemålet.

– De i tredjeklasse som har fått jobb i sommer, får i utgangspunktet ikke startet i sommerjobben før de får vitnemål, så de er veldig stresset, sier hun.

Søndag kveld avsluttet regjeringen streiken til Akademikerne med tvungen lønnsnemnd, men Unio fortsetter sin streik med full styrke.

Tvungen lønnsnemnd

Ifølge regjeringen stanset de Akademiker-streiken fordi utvidelsen av streiken fra mandag ville medført at Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) ikke kunne ivareta kritiske oppgaver ved uønskede hendelser.

Unio opplyser at deres mål fremdeles er å få staten tilbake til forhandlingsbordet.

– Staten kan enkelt avblåse streiken ved å forlenge tariffavtalen som vi ble enige om for to år siden, sier leder Guro Lind i Unio stat.

Unio tok blant annet ut ytterligere 225 i streik i Oslo politidistrikt i mandagens uttak

Powered by Labrador CMS