Jurylederen Leif Ove Andsnes er imponert over spillingen til August Schieldrop.
Jurylederen Leif Ove Andsnes er imponert over spillingen til August Schieldrop.

August (22) fra Hovseter kan vinne millionstipend i klassisk musikk

– Det er en stor ære og anerkjennelse. Klassisk musikk betyr utrolig mye for meg og den store drømmen er å vise alle at tubaen også kan synge, sier August Schieldrop (22).

Publisert

I slutten av november blir det klart hvem som blir vinner av Equinor Klassisk Musikkstipend 2021. Blant årets nominerte er tubaist August Schieldrop (22) fra Hovseter.

Det unge musikktalentet høster lovord og spås en internasjonale karriere.

– Det er en stor ære og anerkjennelse, og om jeg skulle vinne stipendet vil dette ha mye å si for hvilket handlingsrom jeg har videre, sier August.

Leif Ove Andsnes juryleder

Det er under høstkonserten til Equinor den 30. november at vinneren offentliggjøres, og én million kroner skal deles ut til et talent som har utmerket seg i klassisk musikk. Målet med stipendet er å løfte unge norske talenter frem og være en døråpner for en internasjonal karriere.

– August har pågangsmotet og talentet til å sette Norge på den globale musikkscenen, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef for Equinor Morgendagens helter.

Jurylederen er Leif Ove Andsnes, en av Norges mestvinnende musikere med sine elleve Spellemannspriser.

– Fantastisk opplevelse

I dag studerer Oslo-gutten på musikkhøyskolen, og har skrevet og framført flere urverk. Hans melodiske stil kapret oppmerksomheten til komponist Markus Paus, og i oktober opptrådde han som solist for Oslo-filharmonien i en konsert skrevet for han og orkesteret.

– Det var en helt fantastisk opplevelse, og jeg var veldig heldig med at folk ikke trengte å sitte en meter fra hverandre lengre. Atmosfæren var energisk, og det var uten tvil høydepunktet i min karriere, sier August om solistopptreden.

– Tubaen kan synge

Det er nettopp viljestyrken og alle timene de investerer med sitt instrument som blir trukket frem for å beskrive August og de andre nominerte.

– Min største styrke er lidenskapen for instrumentet og musikken. Klassisk musikk betyr utrolig mye for meg og den store drømmen er å vise alle at tubaen også kan synge – den har også muligheten til å vise melodi og stemme, sier August.

Avgjøres snart

Hvorvidt det blir August som mottar Equinors klassiske musikkstipend gjenstår å se når vinneren offentliggjøres den 30. november. Fjorårets vinner av talentstipendet var fiolinisten Johan Dalene (20).

De andre nominerte er Amalie Stalheim (28), fra Bergen, på cello, og Ludvig Gudim (22), fra Ås, på fiolin.

Powered by Labrador CMS