Statsadvokaten har henlagt Sumaya Jirde Alis anmeldelse mot Atle Antonsen på grunnlag av bevisets stilling.

Antonsen-henleggelsen: – Vi har en tendens i Norge til at vi vil at alt skal reguleres av lover

Etter at rasismesaken mot Atle Antonsen ble henlagt, går Reidun Kjelling Nybø i Norsk Redaktørforening og VG-kommentator Shazia Majid ut og ønsker en debatt om hvordan vi snakker til hverandre.

Publisert

Statsadvokaten har henlagt Sumaya Jirde Alis anmeldelse mot Atle Antonsen på grunnlag av bevisets stilling.

For å kunne dømmes må han nemlig ha opptrådt «kvalifisert krenkende», og etter statsadvokat Ingelin Hauges vurdering er det ikke bevist at Antonsen gjorde det på Grünerløkka-utestedet Bar Boca.

— Hva trenger vi i dette landet?

Kjelling Nybø etterlyser også diskusjon om hvordan det er greit å snakke sammen. Hun mener saken ikke bør handle om juss.

— Vi har en tendens i Norge til at vi vil at alt skal reguleres av lover og regler. Da hadde vi ikke hatt et liberalt demokrati med ytringsfrihet. Disse diskusjonene må komme nedenifra fra oss, sier Kjelling Nybø til NRK

Reidun Kjelling Nybø er generalsekretær i Norsk Redaktørforening og vil i kjølvannet av Antonsen-saken ha en debatt om hva vi sier til hverandre.

Majid sier hun reagerer med undring på henleggelsen. Uavhengig av det juridiske, mener hun imidlertid at det trengs en debatt om hva slags ytringer som er akseptable:

— Hvordan vi behandler hverandre og oppfører oss mot hverandre. Hva som gjør Norge til Norge, og hva vi trenger i dette landet. Og det er i hvert fall ikke denne type hendelser, sier Majid til NRK.

Det var onsdag at samfunnsdebattanten og forfatteren Sumaya Jirde Ali (24) skrev på Facebook om en episode hun politianmeldte Antonsen for.

Hendelsen skjedde for få uker siden på utestedet Bar Boca. Komikeren ble anmeldt for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd.

Powered by Labrador CMS