Asfaltepistler fra Tigerstaden

Palassteatret kino. Foto: Knut Buer
Palassteatret kino. Foto: Knut Buer

Det var bare berter som sto i hue på'n Svenna

– Terje... Terje..., faen, rapp deg! Svenna lå langflat med tryne mellom vinduskarmen og kjøkkengardina og vifta febrilsk med armen.

Publisert

– Der er'a, hviska han, og nikka med hue mot dama, eller jenta, eller hva hu nå var for noe. Det var hu som hadde flytta inn i oppgangen på andre sida av går'n. – Fru Holm? pep jeg, for det var det som sto på dørskiltet hennes, A. Holm.

Men det var der det skar seg litt i hue mitt, for hu så slett ikke ut som noe «fru» der hu sto med kølsvart, kort hår, øyer innramma av blå maskara, tunge som vippeporter, miniskjørt og flere meter lange bein som forsvant ned i knehøye lakkstøvler.

Asfaltepistler logo

Asfaltepistler fra Tigerstaden er Terje Børjessons småbetraktninger om livet i byen, fra 50-tallet og frem til i dag. Flere av disse tekstene finner du i Gatelangs med kamera og noen bakgårdsbetraktninger.

– Fru Holm, du liksom! nærmest spytta Svenna ut. – Hu heter Anne, jobber i parfymeriet på Majorstua og er skilt. «Skilt» var et nærmest fy-ord i går'n. Jeg kjente ingen som var skilt. – Men åssen veit du det? peip jeg igjen. Svenna bare gliste, og det var et nytt glis som bretta seg utover trynet hans.

Fått i seg for mange egg

Denna sommer'n hadde gjort noe med Svenna, det var bare berter som sto i hue på'n. – Han må ha fått i seg for mange egg på går'n til besteforeldra i sommer, mente Tor. En tur på Karl Johan fortona seg helt annerledes enn før.

Da kunne vi gå i timevis og titte i utstillingsvinduene og drømme oss bort. – Døh... se på henne a, kurra han nå, og himla med øya. Og på Eldo, da vi endelig hadde fått billetter til «Goldfinger», var det bare Pussy Galore som sto i hue på'n.

Jo jøss, vi synes det var fint med berter vi også, vi hadde bare ikke kommet til den holdeplassen Svenna befant seg på. Ikke riktig ennå!

Les flere av Terje Børjessons asfaltepistler.

Powered by Labrador CMS