Asfaltepistler fra Tigerstaden

Foto: Arbeiderbevegelsens arkiv/Oslo Museum
Foto: Arbeiderbevegelsens arkiv/Oslo Museum

Bakgårdsdronningene – bak fresende strykejern uten opptjente pensjonspoeng og risikotillegg

Og de hvisket � Hysj da, far hviler middag, mens de skiftet til reint forkle og dro kammen gjennom håret for å være litt pynta til fedrene våkna og skulle ha servert kveldskaffen og et kakestykke ved stuebordet.

Publisert

— Og føtane saman - og kjøyr - tralla, lalla, la, lalla - og stans!

Det var det de gjorde - de hørte på morgengymnastikken med Reidar Morset og trallet med bak blafrende kjøkkengardiner og fresende strykejern på morrakvisten uten opptjente pensjonspoeng og risikotillegg.

Asfaltepistler logo

Asfaltepistler fra Tigerstaden er Terje Børjessons småbetraktninger om livet i byen, fra 50-tallet og frem til i dag. Teksten er hentet fra boka Gatelangs med kamera og noen bakgårdsbetraktninger, som blir gitt ut høsten 2018.

De fløy opp og ned trappene til bryggerhus, tørkesnorer og ut i søppelkasser og kolonialer mellom bleieskift og pupp og tåteflasker og harr'u gjort leksene.

Og de skulle være blide - de skulle smile hele dagen mens de rørte i gryter og passet på at ikke kjøttkanene svidde seg i steikepanna.

Lillians pirrende oppvåkning

Og mens fedrene slang seg ned for å ta ettermiddagsluren med avisa over trynet, skulle de tralle i vei over oppvasken, for det synes fedrene var så koselig å høre på før de sloknet mette på sofaen.

Og de hvisket - Hysj da, far hviler middag, mens de skiftet til reint forkle og dro kammen gjennom håret for å være litt pynta til fedrene våkna og skulle ha servert kveldskaffen og et kakestykke ved stuebordet mens de smilende spurte hvordan fedrene hadde hatt det på jobben i dag.

Og når fedrene hadde smuglest om Lillians seksuelle og pirrende oppvåkning i "Uten en tråd" som en arbeidskamerat hadde smuglet med fra Danmark, ja, da skulle de ha krefter igjen til det også, fremdeles uten opptjente pensjonspoeng og risikotillegg - natta!

Les flere av Terje Børjessons asfaltepistler.

Powered by Labrador CMS