Thorvald Meyers gate. Foto: Dagbladet/Norsk Folkemuseum
Thorvald Meyers gate. Foto: Dagbladet/Norsk Folkemuseum

Den bøllete barberer'n i Thorvald Meyers gate

Han var en bølle, barberer'n i Thorvald Meyers gate. – Ikke så kort a, peip jeg, mens jeg klatra opp i stolen som han hadde lagt en ekstra pute i, så blei jeg pumpa til værs.

Publisert

– Kort!, sa fatter'n bestemt og titta kjapt opp fra "Alle Menns blad." - Kort skal bli! svarte bølla og vifta med den digre smekka som om han var en tyrefekter klar til kamp.

Jeg traff det fule gliset hans i speilet. Gubben i stolen ved siden av meg med trynet fullt av barberskum grynta litt da den andre barberer'n dro kniven over kjaka'n hans.

Asfaltepistler logo

Asfaltepistler fra Tigerstaden er Terje Børjessons småbetraktninger om livet i byen, fra 50-tallet og frem til i dag. Flere av disse tekstene finner du i Gatelangs med kamera og noen bakgårdsbetraktninger.

– Jævela skummelt

– Det der ser jævela skummelt ut, tenkte jeg idet bølla satte barbermaskinen i pannebrasken og begynte å bearbeide skallen min. Jeg orka ikke å se på, så jeg flytta blikket til Durex-pakkene som til forveksling kunne minne om Sweet Mint.

Det tok ikke mange minuttene, så var skallen rensa. – Du vil vel ha litt godlukt i, gliste bølla og gnei faenskapen inn i det lille som var igjen av fjoner.

Han dro av meg lakenet, og der satt jeg og så ut som en blanding av B-gjengen i Donald og Dumbo. Det mest fremtredende på meg akkurat nå var øra som sto rett ut fra skallen. Detta ska'ru få igjen for, tenkte jeg - og det klarte jeg mange år seinere, men det er en helt annen historie.

Les flere av Terje Børjessons asfaltepistler.

Powered by Labrador CMS