Asfaltepistler fra Tigerstaden

Eva Joly føyer seg vakkert inn i rekka av tøffe og flotte jenter fra Grønnløkka. Foto: Faximile fra Paris-Magazine
Eva Joly føyer seg vakkert inn i rekka av tøffe og flotte jenter fra Grønnløkka. Foto: Faximile fra Paris-Magazine

De tøffe jentene fra Grønnløkka

Som en kompis av meg sa: De tøffeste og flotteste bertene i by’n fant du på Grünerløkka.

Publisert

Nå skal jeg vel være litt forsiktig med å kalle en som er æresdoktor og har mottatt prisen for «Årets europeer», «Sofieprisen» og en hel drøss andre utmerkelser – har sittet som europaparlamentsmedlem og i tillegg vært presidentkandidat i Frankrike, for «berte», selv om begrepet i seg sjøl er en hedersbetegnelse der jeg kommer fra.

Men Gro Eva Farseth – når var det hu blei så tøff, da, tenker jeg – var det da hu lekte i bakgårda øverst i Markveien der faren hennes var vaktmester? Eller var det i friminuttene på Grünerløkka skole? Kanskje da hu var elev på Foss gymnas.

Asfaltepistler logo

Asfaltepistler fra Tigerstaden er Terje Børjessons småbetraktninger om livet i byen, fra 50-tallet og frem til i dag. Flere av disse tekstene finner du i Gatelangs med kamera og noen bakgårdsbetraktninger.

Fillerista elitene i Frankrike

Som 18-åring forsvinner hu inn i stimen som au pair og student i Paris, for så å dukke opp en del tiår seinere som forhørsdommer i økokrimavdelingen i byretten i Paris, hvor hu bokstavelig talt fillerista det etablerte og økonomiske Frankrike, og til dels det tyske, i grunnvollene med den såkalte «Elf-saken».

Her blei både president François Mitterrand, utenriksminister Roland Dumas og medlemmer av det tyske regjeringspartiet CDU stående avkledd – og det av ei tøff jente fra Øvre Foss på Grünerløkka, nå kjent som Eva Joly.

Jo, Eva Joly føyer seg vakkert inn i rekka av tøffe og flotte jenter fra Grønnløkka.

Les flere av Terje Børjessons asfaltepistler.

Powered by Labrador CMS