Espen Holmboe Bang (til h.) gratuleres av Espen Giertsen (med ryggen til) under utdeling av Michelin-stjerner i fjor.

Stjernekokkens restaurant i Bjørvika er rangert blant verdens 50 beste spisesteder

Oslo har fortsatt en lysende stjerne på den internasjonale restauranthimmelen. I Bjørvika ligger en av verdens 50 beste restauranter, ifølge det britiske magasinet Restaurants årlige kåring.

Publisert

Maaemo i Bjørvika er inne blant verdens 50 beste restauranter i det britiske magasinets årlige kåring Worlds 50 Best Restaurants.

— En kulinarisk reise som gjenspeiler navnet, Maaemo betyr moder jord på gammelnorsk, og en meny nesten utelukkende basert på ingredienser fra regionen rundt Oslo, heter det i kåringen der Maaemo havner på en 47. plass.

Fikk tilbake Michelin-stjerner i høst

Magasinet Restaurant legger riktignok til at eier og stjernekokk Espen Holmboe Bang også har sjømat fra Nord-Norge, men understreker at mesteparten av det Maaemo serverer er kortreist mat fra hovedstadsregionen.

Restaurant Maaemo flyttet til Bjørvika, gjenåpnet under korona og fikk tilbake Michelin-stjerner. Nå rangeres også restauranten bak disse vinduene blant verdens 50 beste spisesteder.

Etter et utfordrende år med koronastengte restauranter og stans i alkoholserveringen, var Maaemo også den eneste norske restauranten som ble tildelt nye stjerner under Michelin-utdelingen tidligere i høst.

Til gjengjeld ble det hele tre stykker, det meste man kan oppnå i den prestisjetunge matguiden. Definisjonen på tre stjerner er «utrolig godt kjøkken, verdt en egen reise».

København verdens restaurant-hovedstad?

Øverst på den prestisjefylte kåringen fra Restaurant i natt troner Espen Holmboe Bangs landsmann René Redzepi og københavnrestauranten Noma. Som om ikke det er nok, stikker også Kongens by av med andreplassen på lista over verdens beste spisesteder.

Under ledelse av Rasmus Kofoed har Geranium klatret opp og utropes til verdens nest beste restaurant. Dermed kan man kanskje si at verdens restauranthovedstad nå kun er en fergetur unna Oslo.

Baskiske Asador Etxebarri har i mange år blitt rangert helt i verdenstoppen. Denne gangen ble det en tredjeplass, bare slått av de to danske restaurantene.

Også svenskene havnet høyt opp. Stockholms superkokk Bjørn Frantzén, med sitt eget etternavn som navnet på spisestedet, kom på en sjetteplass.

Powered by Labrador CMS