Boligen fra 1870-tallet har en størrelse på 172 kvadratmeter. I gamle dager lå det en melkebutikk her. Foto: Studio Oslo
Boligen fra 1870-tallet har en størrelse på 172 kvadratmeter. I gamle dager lå det en melkebutikk her. Foto: Studio Oslo

Olsenbanden-huset på Kampen til salgs for 11,5 millioner

Boligen på Kampen er kjent som Kjell og Valborgs hjem i Olsenbanden-filmene.

Publisert

«Velkommen til en sjelden mulighet! Unikt rekkehus over fire plan på hele 172 kvadratmeter med god standard», heter det i annonsen hos Finn.no. «Bygget har nasjonal historie og er kjent som Kjell og Valborgs hjem i Olsenbanden-filmene».

Leiligheten ligger i Ullensakergata 1C, på Kampen, og prisantydning er 11,5 millioner kroner. Megler Lars Ryen i Privatmegleren sier til E24 at det er vanskelig å svare på om det betyr noe for prisen at huset er kjent fra filmserien.

– Dette er norsk kulturhistorie som selges, og historien til slike objekter skal videreføres. Når det kommer eiendommer av slik karakter, fremhever vi det, sier Ryen til E24.

Populære filmer

Olsenbanden endte opp med 14 norske komedier, produsert mellom 1968 og 1999. 7,5 millioner mennesker har sett filmene bare på kino.

Filmene handler om den den kriminelle trioen Olsenbanden, med Arve Opsahl i hovedrollen som Egon Olsen, Sverre Holm som Benny Fransen og Carsten Byhring som Kjell Jensen.

Aud Schønemann spiller rollen som Kjells kone Valborg og Harald Heide-Steen jr. som Dynamitt-Harry. Dette er de sentrale rollefigurene i de populære underholdningsfilmene, og den norske utgaven en bygger på en dansk filmserie med samme navn.

Banden holder til i Oslo. De bruker Kjells hus i Ullensakergata som base. Som oftest er Valborg hjemme og bestemmer hva pengene skal brukes til, i huset som nå er til salgs.

Powered by Labrador CMS