Kristiansunds Snorre Strand Nilsen scorer 0-1 målet bak Vålerengas keeper Kristoffer Klaesson under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Kristiansund på Intility Arena. Foto: Torstein Bøe / NTB

Dønnum med straffemiss da Vålerenga gikk på en smell mot Kristiansund

Etter å ha gått tre treningskamper og to eliteseriekamper ute å score, fant Kristiansund veien til nettmaskene to ganger da Vålerenga ble slått 2-1 i Oslo.

Nordmøringenes første scoring for sesongen kom fem minutter før pause i Oslo. Torgil Gjertsen fikk ballen på venstresiden, dro seg ned til dødlinjen og la hardt og flatt inn. På femmeteren sto nysigneringen Snorre Strand Nilsen og satte sin første scoring i eliteserien.

Høyrebacken kom fra 1.-divisjonslaget Raufoss før sesongen. Han er sønn av Harald Strand Nilsen, som tok bronse i den alpine kombinasjonen under OL på Lillehammer i 1994.

Snytt for omspark

Ikke lenge etter pause var også KBKs andre scoring et faktum da Dan Peter Ulvestad, på første stolpe, headet et hjørnespark i mål.

Drøye minuttet senere fikk Vålerenga straffe, men Aron Dønnums skudd ble stanset av Sean McDermott. Reprisene viste derimot at keeperen ikke sto på linjen da skuddet ble tatt og at straffen derfor burde blitt tatt om igjen.

Vidar Örn Kjartason fikk ballen forbi McDermott og i mål på overtid, men Kristiansund greide likevel å sikre tre poeng og en viktig opptur for laget, som sto med 0-14 over tre trenings- og to eliteseriekamper denne sesongen.

— Burde skapt flere

— Vi får altfor lite ut av de potensielle sjansene. Vi skaper noen feite sjanser, men burde skapt flere. Kristiansund er gode, og gode til å gjøre oss dårlige, sa VIF-trener Dag-Eilev Fagermo etter kampen.