Håkon Opdal ser langt etter ballen fra tidligere Brann-spiller Bård Finne. Med to straffemål sikret Finne seier og tre viktige poeng for Vålerenga.

Dobbel Finne på straffer sikret Vålerenga tre poeng mot Brann

Publikum på Brann stadion hadde knapt satt seg ned etter pause da Bård Finne satte inn 2-1 til Vålerenga. Scoringen fra krittmerket var kveldens andre straffe ekspedert av Vålerenga-spilleren født i Bergen.

Etter å ha blitt satt ettertrykkelig på plass av Molde onsdag, slo Vålerenga tilbake da klubben fra Oslo øst møtte Brann i Bergen lørdag kveld. Men det skulle bli en kamp helt uten spillemål. Alle tre scoringer kom på straffespark.

Kampens første straffe kom allerede før ti minutter var spilt, og det var hjemmelaget som var først ut fra krittmerket. Branns Kristoffer Barmen satte ballen trygt i mål og ga Brann ledelsen 1-0.

Etter 31 minutter skyter Vålerengas Aron Dønnum i hånden på Branns Robert Taylor. Dommeren blåser helt korrekt for straffespark til Vålerenga. Den tidligere Brann-spilleren Bård Finne ignorerer pipekonserten fra et glissent korona-publikum og setter ballen sikkert bak hjemmelagets Håkon Opdal.

— Vi var klart best

Brann-keeperen var på straffen, men Finnes skudd var hardt nok til at veteranen ikke klarte å stoppe ballen. Dermed står det uavgjort 1-1.

Stillingen holder seg til pause. Kampen er så vidt i gang når Vålerenga på nytt får en helt korrekt idømt straffe. Denne gangen er det Matthías Vilhjálmsson som blir taklet ureglementert.

Vålerengas Ivan Näsberg i kamp med Branns Daouda Bamba. Vålerenggutten ble byttet ut etter første omgang.

Igjen er det Vålerengas bergenser, Bård Finne, som skal ta straffen. På nytt setter han ballen bak Opdal.

Med to straffescoringer både før og etter pause kan laget fra Oslo øst ta med seg samtlige tre poeng hjem til Oslo.

— Det er deilig. Det var tungt de første fem minuttene, men så begynte vi å spille. Jeg synes vi var klart best, sa Bård Finne til TV Norge etter kampen.

— Vi begynner å etablere oss der oppe. Det er to lag som er ekstremt gode. Kan vi holde den avstanden vi har nå og hente trepoengere så ser vi sterke ut, sa Vålerengas bergenser etter kampslutt.

Møter Glimt i neste runde

Dermed henger Vålerenga med i kampen om plassene bak overlegne Molde og Bodø/Glimt. Osloklubben har hatt en god start på sesongen, men fikk et tøft møte med Molde onsdag der de ble slått 4-1.

Vålerenga kan juble over tre poeng, og muligens ga borteseieren mot Brann nødvendig selvtillit før møtet mot serieleder Bodø/Glimt.

20 minutter før full tid ropte Vålerenga igjen på straffe. En heading fra Benjamin Stokke traff armen til Thomas Grøgaard, men dommer Moen mente armen var i en naturlig posisjon.

— Jeg er utrolig skuffet

Jon-Helge Tveita var nær ved å utligne for hjemmelaget sju minutter før full tid. Headingen var nær ved å gå i lengste hjørne.

Seieren kan gi en viktig motivasjonsboost for Vålerenga. De skal nemlig møte Bodø/Glimt i neste serierunde om en uke.

Brann-keeper Håkon Opdal konstaterer at Bård Finne har satt ballen bak ham for andre gang.

For Brann fortsetter derimot den dårlige perioden. Etter at de slo Sandefjord 12. juli står laget nå med tre tap og to uavgjorte. Brann-spillerne får nå en etterlengtet åtte dager lang pause, før de møter Molde, som lørdag gikk på årets annet tap mot Sandefjord.

— Det er vanskelig å sette ord på det. Vi har noe å bevise og er villige til å ofre alt for klubben. Vi klarer det lenge og er fulle av energi, men så ebber det litt ut. Det er jeg utrolig skuffet over, sa Branns målscorer Kristoffer Barmen etter kampen.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.