Vålerenga-forsvaret storspilte mot Arna Bjørnar lørdag ettermiddag. Her har Maruschka Waldus og Ingebjörg Sigurdadottir full kontroll på hjemmelagets angripere.

Forsvarsspill i toppklasse da Vålerengas damer slo Arna Bjørnar

Med 3-0-seier over Arna Bjørnar i Bergen klatret Vålerengas damer til andreplass i Toppserien. Mye av æren skal et knallsterkt forsvarsspill ha.

Før årets sesong var Vålerenga-spillerne klare på at prestasjonen var viktigere enn tabellplasseringen. Når fem serierunder er gjennomført ligger oslojentene godt an til å være hete gullkandidater i årets toppserie.

Lørdagens 3-0-seier over Arna Bjørnar i Bergen var lagets fjerde stake kamp uten poengtap.

— Dette var utrolig deilig. Nå går vi for seriegull, sier to-målsscorer Ajara Njoya til VårtOslo rett etter kampslutt.

Bunnsolid forsvarsspill

Mye av æren for den gode seriestarten skal et bunnsolid defensivt spill ha. Etter noe startvansker i de bakre rekker, i seriepremieren mot Åsane, har Vålerenga-forsvaret de siste kampene framstått mer og mer solide.

Lørdag slapp de knapt til skudd mot keeper Hannah Seabert.

— Vi har fått på plass en tydligere struktur i forsvarsspillet og det har hjulpet oss veldig. Nå har vi alle klarere oppgaver enn tidligere og det gir resultater ute på banen, sier forsvarsbauta Stine Ballisager Pedersen.

Også hovedtrener Jack Majgaard Jensen er fornøyd med hvordan forsvarspillet har forbedret seg denne sesongen.

— Jeg kom inn med en plan om hvordan vi skal spille defensivt og nå ser det bedre og bedre ut, mener den danske treneren.

Vålerenga-forsvaret har tatt store steg siden forrige sesong.

Kamerunsk målmaskin

I den andre enden av banen har det buttet litt for Vålerenga denne sesongen, men nå begynner det også der å se bedre ut. Ikke minst har Ajara Njoya begynt å finne igjen scoringsformen fra forrige sesong. Lørdag ble det to nye mål for kameruneren.

— Det er morsomt å score igjen, og jeg synes laget gjør en god kamp, sier spissen.

Hovedtrener Majgaard Jensen er tross seieren likevel ikke helt fornøyd.

— I deler av kampen viser vi et veldig bra toppnivå. Jeg skulle bare ønske at vi kunne få til å holde dette toppnivået lengre i hver kamp. Her er det så absolutt rom for forbedring, mener VIF-treneren.

Solid førsteomgang

I sommervarmen mellom de syv fjell i Bergen ble ikke åpningen på kampen noen stor oppvisning. Som så mange ganger tidligere i år virket det som oslojentene hadde startvansker. Men etter 11 minutter skulle det endelig løsne.

Mye av æren for ledermålet skal tildeles Rikke Marie Madsen, som lekkert kommer seg løs på høyrekanten før hun legger ballen tilbake i feltet. Der er toppscorer Ajara Njoya nådeløs og sender Vålerenga i ledelsen 1-0.

Derfra og ut ble det mest stillingskrig mellom de to lagene, men Vålerenga var det laget som skapte det lille av «farligheter» første halvdel bød på. Omgangen ebbet dermed ut med en 1-0-ledelse til østkantlaget fra Oslo.

Rusk i det offensive maskineriet

Kamerunske Ajara Njoya er i ferd med å finne målformen fra forrige sesong Her har hun akkurat scoret ett av to mål lørdag.

Andre omgang skulle på mange måter bli veldig lik den første, med unntak av at hjemmelaget kom litt mer inn i kampen etter hvert.

Selv om gjestene hadde et slags spillemessig overtak de siste 45 minuttene, ble det produsert lite av sjanser å skrive hjem om. Nærmest scoring tidlig i omgangen var faktisk hjemmelaget. Kun en meget kvalifisert redning fra Vålerenga-keeper Hannah Seabert hindret Pia Rijsdijk i å utligne til 1-1.

Når motstanderen ikke klarer å score på de få sjansene de får, slår hovedstadslaget tilbake. Og nok en gang er det kamerunske Njoya som etter 75 minutter får gleden av å sette ballen i mål etter utilgivelig rot i hjemmelagets forsvar.

Og det skulle ikke stoppe der.

Med fire minutter igjen å spille varter oslolaget opp med et fantastisk angrep. Stormløpet avsluttes med at Rikke Marie Madsen setter inn 3-0 etter en herlig crosser fra lagkaptein Sherida Spitse.

Alt i alt kan Jack Majgaard Jensens spillere si seg fornøyde med tre poeng og foreløpig andreplass på tabellen.

Rosenborg har muligheten til skyve Vålerenga ned til tredjeplass i morgen, da de spiller hjemme i Trondheim mot Klepp.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Vålerenga-spillerne var svært godt fornøyde med å innta andreplassen i Toppserien etter lørdagens bortemøte med Arna Bjørnar.