Toget fra Jaren var inne ved perrongen på spor 16 ved Oslo S da knivstikkingen skjedde. 22åringen var et tilfeldig offer, mener politiet. Illustrasjonsfoto: Wolfmann/Flickr

22-åring som ble knivstukket ved Oslo S er utenfor livsfare. 35-åring siktet for drapsforsøk

En 35 år gammel mann er varetektsfengslet i fire uker og siktet for drapsforsøk etter knivstikkingen ved Oslo sentralstasjon mandag. 22-åringen som ble hardt skadd er nå utenfor livsfare.

Publisert

— Fornærmede var en vanlig togpassasjer. Vi har ikke funnet noen relasjon til siktede, sier Knut Jensen, fungerende leder ved seksjon for alvorlige voldssaker ved Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Mandag ettermiddag ble en 35 år gammel utenlandsk statsborger varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Mannen er siktet for drapsforsøk, og knivstikkingen skal ha skjedd mens toget fra Jaren sto inne ved perrongen på spor 16 ved Oslo sentralstasjon.

Rask reaksjon fra nødetater og vektere

Det var rett før klokka 15.30 mandag ettermiddag politiet fikk melding om at en person var blitt stukket med kniv på et tog. Store mannskaper, både politi og ambulanser, rykket ut til det travle trafikk-knutepunktet midt i hovedstadens rushtid.

To spor ble stengt og toget der knivstikkingen skjedde ble holdt tilbake mandag ettermiddag, inntil politiet var ferdige med tekniske undersøkelser og vitneavhør. Foto: Hitomoto/Flickr

Da politiet ankom sentralstasjonen skal vektere ha hatt kontroll over den antatte gjerningsmannen i 30-årene, og sørget for at han ble tatt hånd om av politiet.

— Vi responderte raskt med mange enheter. Ganske umiddelbart fikk vi beskjed om at vektere hadde kontroll på formentlig gjerningsmann, uttalte politiets innsatsleder på Oslos S, Magnus Strande til VG.

Ulike id-papirer da han ble pågrepet

Den 22 år gamle mannen, som ble hardt skadd, skal nå være utenfor livsfare. Men fortsatt innlagt på sykehus. Politiet er ganske sikre på at det ikke er noen relasjon mellom 22-åringen og den antatte gjerningsmannen.

Ifølge politiet hadde 35-åringen de mener er gjerningsmannen ulike identitetspapirer på seg da han ble pågrepet mandag. Men politiet mener likevel de kjenner identiteten og alderen hans. Fengslingsmøtet klokka 14 i Oslos tinghus mandag, der 35-åringen ble varetektsfengslet i fire gikk for lukkede dører.

Powered by Labrador CMS