Vann- og avløpsetaten spylte vannledninger mens det ble lett etter forureningskilden. Nå skal vannet være trygt å drikke igjen sør for Kongshavn og på øyene i indre Oslofjord. Foto: Arnsten Linstad

Vannet i Oslo sør og på øyene skal være trygt å drikke igjen

Vann- og avløpsetaten har opphevet kokeanbefalingen av drikkevann som ble gitt til folk i Oslo sør og på øyene i indre Oslofjord.

Publisert

Vi har nå fått tre rene prøveserier som vil si at det ikke lenger er bakterier i drikkevannet, og dermed er vannet friskmeldt i det berørte området, skriver vann- og avløpsetaten på sine nettsider.

Den 16. august fant etaten for andre gang for høy andel bakterier i prøver tatt av drikkevannet sør for Kongshavn og på øyene i indre Oslofjord, og rykket ut og ba folk koke drikkevannet i minst ett minutt.

Spylte vannledninger rene

Vi jobber med å finne årsaken til denne forurensningen og tar fortløpende prøver av vannet på ulike prøvepunkter. Det vil ta noen dager å analysere disse prøvene, og tidligst torsdag 23. august kan vi eventuelt heve kokeanbefalingen, skrev Oslo kommunes vann- og avløpsetat på sine nettsider i begynnelsen av uka.

Nå viser det seg altså at nye prøver viser tilfredstillende kvalitet på drikkevannet. Men for en uke siden var situasjonen annerledes. Etaten jobbet på spreng for å finne forurensningskilden.

— Vi har spylt og desinfisert ledninger i området, og vil fortsette med tiltak og prøvetaking inntil vi har funnet forurensningskilden, opplyste vann- og avløpsetaten.

Her kan du lese helsemyndighetenes råd: Hva bør du gjøre når du får kokevarsel fra vannverket?

Powered by Labrador CMS