Ikke drikk vann rett fra springen hvis du bor sør for Kongshavn eller på en av øyene i indre Oslofjord. Frem til tidligst torsdag denne uka må alt drikkevann kokes i minst ett minutt, råder helsemyndighetene. Foto: Arnsten Linstad

Nye bakteriefunn gjør at folk i Oslo sør og på øyene fortsatt må koke drikkevannet

� Vi har i løpet av helgen tatt nye prøver og har dessverre fortsatt funn av bakterier som tyder på forurensning i drikkevannet, advarer vann- og avløpsetaten i Oslo kommune.

Mye tyder på at drikkevannet fra Kongshavn og sørover, i tillegg til øyene i indre Oslofjord, fortsatt er utsatt for forurensing. Vann- og avløpsetaten gjorde bakteriefunn allerede sist uke. Men nye prøver tatt i helga viser fortsatt for høy mengde bakterier.

Det betyr at folk bør koke drikkevann og vann som brukes til for eksempel skylling av salat. Rådene fra helsemyndighetene er å la vannet fosskoke i minst ett minutt før det er egnet som drikkevann.

Må trolig koke vann helt til torsdag

Vi jobber med å finne årsaken til denne forurensningen og tar fortløpende prøver av vannet på ulike prøvepunkter. Det vil ta noen dager å analysere disse prøvene, og tidligst torsdag 23. august kan vi eventuelt heve kokeanbefalingen, skriver Oslo kommunes vann- og avløpsetat på sine nettsider.

Det har ikke lyktes VårtOslo å få klarhet i hvilke type bakterier vann- og avløpsetaten har funnet i sine prøver. Det opplyses heller ikke hvilke helseplager bakteriene kan føre til for folk som har drukket infisert drikkevann.

Spyler og desinfiserer vannledninger

— Vi har i løpet av helgen tatt nye prøver og har dessverre fortsatt funn av bakterier som tyder på forurensning. Vi må derfor opprettholde kokeanbefalingen i området inntil vi er sikre på at vannet er rent, opplyser etaten.

— Vi har spylt og desinfisert ledninger i området, og vil fortsette med tiltak og prøvetaking inntil vi har funnet forurensningskilden, skriver vann- og avløpsetaten.

Her kan du lese helsemyndighetenes råd: Hva bør du gjøre når du får kokevarsel fra vannverket?

Powered by Labrador CMS