En person ble skutt i benet av politiet etter å ha truet en trikkefører på Solli plass tirsdag formiddag.  Illustrasjonsfoto: Arnsten Linstad
En person ble skutt i benet av politiet etter å ha truet en trikkefører på Solli plass tirsdag formiddag. Illustrasjonsfoto: Arnsten Linstad

Unngå trikk, bil og buss i sentrum lørdag. Holmenkollstafetten stanser trafikken

� Vi ber folk beregne god tid. Og de må regne med forsinkelser, opplyser Ruter.

Publisert

Vårens vakreste eventyr, Holmenkollstafetten, har forkjørsrett i dag. Det betyr at en rekke trikker og busser ikke går gjennom sentrum, men har alternative ruter der de snur ulike steder.

Ruter oppfordrer folk som skal til sentrum å bruke t-bane eller å gå. Heller ikke bilistene unngår løpeglade folk fra hele landet, som til slutt skal ende på Bislett etter å ha løpt opp til Holmenkollen. Det er særlig sentrum vest som vil merke at det tradisjonsrike stafettløpet stanser kollektiv- og biltrafikk lørdag.

Ber folk beregne god tid

Trikkelinjene 11, 12, 17, 18 og 19 endrer rutene sine midlertidig på grunn av Holmenkollstafetten. I tillegg er bussrutene 20, 21, 25, 37, 45 og 46 endret lørdag.

Disse gule skiltene henger ved trikkeholdeplasser i Oslo. Foto: Arnsten LInstad
Disse gule skiltene henger ved trikkeholdeplasser i Oslo. Foto: Arnsten LInstad

— Folk må regne med forsinkelser, og vi oppfordrer passasjerene til å beregne god tid, opplyser Ruter på sine nettsider.

Norges største idrettsarrangement

Politiet melder lørdag morgen om unødig mange telefoner fra sinte bilister som møter stengte veier og gater.

— Vi oppfordrer folk til å sjekke med Vegtrafikksentralen, opplyser politiet på Twitter.

Arrangøren av Holmenkollstafetten har også laget et kart med alle etapper som kan være til hjelp for folk som skal ferdes i Oslo sentrum og byens vestlige deler.

Her ser du hvilke veier som blir berørt av Holmenkollstafetten.
Her ser du hvilke veier som blir berørt av Holmenkollstafetten.

Neste uke stanses t-banen mellom Majorstua og Stortinget

Men det er ikke bare Holmenkollstafetten som skaper endringer for Ruters passasjerer. Fra og med 10. mai og til og med 13. mai er også Nationaltheateret stasjon stengt grunnet spor-vedlikeholdsarbeid. Det betyr at t-banen mellom Stortinget og Majorstua ikke går i de tre dagene. Men strekningen skal være åpnet i god tid før 17.mai, ifølge Ruter.

Stengingen av t-banenstrekningen mellom Nationaltheateteret og Majorstua får også innvirkning på de ulike t-banelinjenes rutetider fra og med torsdag 10. mai i den kommende uken.

 

Powered by Labrador CMS