Redningsetatene må rive en vegg inne i verkstedet for at skarpskyttere skal ha fri sikt til gjenværnde gassflasker, opplyser politiet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Politiet: — Brann på Bryn ikke slukket, men under kontroll

Politiet melder klokken 19 mandag at verkstedbrannen i Tvetenveien på Bryn fortsatt ikke er slukket. Skarpskyttere venter på fri sikt for å skyte hull på gassflasker.

Publisert

Brannen i et verksted i Tvetenveien på Bryn oppsto etter at det først begynte å brenne i en feiemaskin. Et område med radius på omlag 300 meter rundt verkstedet ble raskt evakuert fordi redningsetatene fryktet flere gasseksplosjoner fra gassflasker inne i verkstedet.

Politiets skarpskyttere ble sendt til stedet, men fikk ikke god nok sikt til å skyte hull på gassflaskene som inneholdt acetylen, eller sveisegass. Ved 18.45-tiden var imidlertid brannen slukket.

Må rive vegg for skarpskyttere

— Brannen er nå betydelig redusert. Men det er varmegang og ulming rundt flasken med acetylen enda. Vi jobber nå med å få bistand til å rive en vegg, slik at vi kan få bedre sikt til å skyte hull på den aktuelle flasken. Det vil si at inntil videre opprettholdes sperringene som allerede er satt, skriver politiet på Twitter.

Politiet oppfordrer folk også utenfor det evakuerte området til å holde vinduer og dører lukket på grunn av farlig røyk. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Folk i området utenfor evakueringssonen ble oppfordret til å holde vinduer og dører lukket mandag ettermiddag og tidlig kveld. Trafikken i området ble også rammet. Politiet anbefaler folk å ta alternative kjøreruter.

Ingen skadd i brannen

Tvetenveien og Ole Deviks vei var mandag ettermiddag og kveld sperret. Sperringene blir ikke opphevet før redningsetatene har kontroll på både brannen og de gjenværende gassflaskene i verkstedet, opplyser politiet.

Toglinjen som går forbi stedet, trafikkeres av lokaltogene som ikke går gjennom Romeriksporten. Det var mandag ettermiddag og tidlig kveld stengt for trafikk mellom Bryn og Grorud.

Ingen personer skal ha kommet til skade i den eksplosjonsartede brannen. Fire personer jobbet på stedet, men ble raskt gjort rede for.

Powered by Labrador CMS