Oslo SVs årsmøte demonstrerte ulovlig med ordfører Marianne Borgen i spissen. Her flankert av fylkesleder Sunnia Holmås Eidsvoll (t.v) og stortingsrepresentant Kari Elisabeth Kaski. Foto: Oslo SV
Oslo SVs årsmøte demonstrerte ulovlig med ordfører Marianne Borgen i spissen. Her flankert av fylkesleder Sunnia Holmås Eidsvoll (t.v) og stortingsrepresentant Kari Elisabeth Kaski. Foto: Oslo SV

Oslo-ordfører ledet ulovlig demonstrasjon da SV sperret gate på Tøyen

Oslos fremste folkevalgte, ordfører Marianne Borgen (SV), ledet en ulovlig demonstrasjonen lørdag da Oslo SV sperret Kolstadgata for biltrafikk under fylkespartiets årsmøte på Tøyen.

Publisert

— Ja, vi tok et stunt og sperret Kolstadgata fordi vi vil utvide skolegården ved Tøyen skole. Vi vil ha biler og busser vekk fra gata som går mellom skolen og Tøyensenteret, sier Oslo SVs leder Sunniva Holmås Eidsvoll.

— Dere demonstrerte med Oslos ordfører Marianne Borgen i spissen. Men hadde SV varlset politiet om at dere ønsket å avholde en demonstrasjon?

— Hehehe, nei det hadde vi ikke. Dette var kanskje litt ulovlig. Vi planla det kort tid i forveien. Men det varte bare i fem minutter. Og det var lite trafikk da vi gikk ut i lunsjen under årsmøtet. Da vi var ferdige med demonstrasjonen etter kanskje fem minutter var det bare en bil som ventet. Vi sperret ikke busser eller noe annen trafikk, sier Holmås Eidsvoll til VårtOslo.

I politilovens paragraf 11 står det; "...den som vil avholde et arrangement på offentlig sted ("demonstrasjon, opptog, møte, stand eller lignende") må i god tid sende melding om dette til politiet".

Kamp mot privatbilisme og parkeringshus på Frogner

Kampen mot privatbilisme i hovedstaden sto sentralt da Oslo SV lørdag holdt sitt årsmøte på Tøyen. Fylkespartiet vedtok utvidelse av bilfritt byliv til å gjelde også boligområder utenfor sentrum. Partiet sier også nei til parkeringshus for elbiler på Frogner.

— Jeg har ikke opplevd så mye begeistring på et årsmøte på flere år. Nå gir vi bånn gass for en by med mindre ulikhet og mindre forurensing, sier Holmås Eidsvoll.

Kommunale barnehagevikarer

Oslo SVs årsmøte vedtok også å utvide ordningen med gratis kjernetid i aktivitetsskolen til å gjelde hele byen. Fylkespartiet vil også bevare Y-blokka i regjeringskvartalet.

— Dessuten har vi vedtatt å opprette en kommunal vikarpool i Oslobarnehagen for å gi de ansatte hele og faste stillinger og forutsigbare arbeidsforhold, avslutter fylkeslederen i Oslo SV.

 

Powered by Labrador CMS