Kari Lund og Odd-Arne. MC-hund Alvin er i den lille sekken foran. Alvin pleier å nyte utsikten og vind i pelsen fra et hull foran på sekken. Foto: Tarjei Kidd Olsen

MC-folket får bli i sentrum. – Skammelig å jage sykler med motor

Publisert

Tross bilfritt sentrum, får motorsyklistene fortsatt bli i sentrum. Riktignok bare på onsdager. Og foreløpig bare frem til neste høst.

Men bystyreflertallet bestemte under bystyremøtet i går at MC-folket også må få en plass å være etter 2018.

I vår demonstrerte hundrevis av motorsyklister to ganger utenfor Oslo rådhus mot det rødgrønne Ap/SV/MDG-byrådet som ville kaste MC-folket ut av sentrum. Men nå har flertallet i bystyret bestemt at selv om indre by blir bilfritt, så skal den flere tiår lange tradisjonen med MC-treff i Oslo sentrum på onsdager i sommerhalvåret, fortsette.

MC-protest foran Rådhuset. Foto: Tarjei Olsen

Halv seier til Frp og Høyre

Fremskrittspartiet og Høyre har kjempet for at MC-folket skulle få bli i sentrum. Men selv om de andre bystyrepartiene nå har vendt tommelen ned for det rødgrønne byrådets utkastelse av motorsyklistene, var ikke Frps samferdselspolitiske talsmann, Tommy Skjervold, fornøyd.

– Vi mener treffet ikke skal være avgrenset til kun én dag i uka. MC-folket er et kjært og velkomment innslag i bybildet som mange setter pris på. Men når vårt opprinnelige forslag ikke fikk flertall, er vi selvfølgelig glade for at det nå i hvert fall ser ut til at motorsyklistene er velkomne i byen vår, sier Skjervold.

Han får støtte av Høyres gruppeleder i bystyret, Eirik Lae Solberg:

– For Høyre er det viktigste at vi nå har slått fast at MC-folket hører hjemme i Oslo sentrum og at de får en permanent plass også etter 2018.

Islan Basil og Ali Bahrain deltok i demonstrasjonen mot de rødgrønne politikerne i Oslo. Foto: Arnsten LInstad

– Skammelig å jage sykler med motor

Fra bystyrets talerstol harselerte Frps Skjervold med det rødgrønne byrådets prosjekt Bilfritt Byliv.

Frps Tommy Skjervold kunne feire en halv seier etter at bystyreflertallet trosset det rødgrønne byrådets planer om å kaste MC-folket ut av sentrum. Foto: Privat

– Jeg siterer fra miljøbyrådens egen etat, Bymiljøetaten: "All parkering må vike, inklusiv MC-parkering. Ny MC-parkering innenfor Ring 1 vil ikke bli etablert", sa Skjervold, før han avsluttet med å si at det er skammelig at sykler med motor jages.

– MC er kultur

Men også Arbeiderpartiets bystyregruppe gikk mot sine egne i det rødgrønne byrådet.

– Den som tror motorsykler kun er et fremkomstmiddel har misforstått. MC er kultur, sa Rune Gerhardsen (Ap) før partiets bystyremedlemmer stemte mot sitt eget byråd.

Dermed blir det MC-treff i Roald Amundsens gate foran Nasjonalteateret også neste sommer. Deretter må det rødgrønne byrådet enten finne en ny, tilsvarende plass i sentrum for MC-folket eller la dem få bli i den lille avstengte gatestubben ved Spikersuppa.

Powered by Labrador CMS