Billettinntektene utgjør over halvparten av Ruters samlede inntekter, og går i sin helhet tilbake til kollektivtilbudet. Foto: André Kjernsli

Dyrere buss, trikk og bane fra i dag. Ruter øker prisene på månedskort og billetter

Et Ruter-månedskort for en sone går opp 20 kroner og vil koste 770 kroner fra og med søndag 26. januar. Enkeltbilletter får et påslag på en krone og vil koste 37 kroner.

Publisert

— Billettinntektene er viktige for at vi skal opprettholde dagens tilbud, og derfor justerer vi prisene våre i tråd med kostnadsutviklingen i samfunnet for øvrig, sa administrerende direktør i RuterBernt Reitan Jenssen da prisøkningen ble kjent før jul.

Du kan se alle Ruters nye priser i tabellen nedenfor. Prisene økes noe for alle billettyper, og samlet utgjør økningen tre prosent.

Skjermdump fra Ruter som viser prisene fra og med søndag 26. januar.

Dyrt å kjøpe ombord på buss og båt

Billettinntektene utgjør over halvparten av Ruters samlede inntekter, og går i sin helhet tilbake til kollektivtilbudet.

— Kollektivtrafikken i hovedstadsregionen er blitt kraftig utvidet og har hatt en fantastisk vekst de siste årene. Dette ønsker vi skal fortsette, sier Bernt Reitan Jenssen.

Kjøper du enkeltbillett om bord med kontanter på buss eller båt, må du betale et ombordtillegg på 20 kroner for voksne i alle soner og 10 kroner for barn og honnør.

Påslaget for barn og honnør gjelder ikke ved påstigning utenfor sone 1, opplyser Ruter på sin hjemmeside.

Powered by Labrador CMS