Geir Forsberg fra Gateteam Oslo strør. Men nå er det snart tomt og de ber folk hjelpe dem med å få tak i mer strøsand og salt.

Geir er snart tom for salt og strøsand. Livsfarlig glatt der Gateteam hjelper rusavhengige og hjemløse ved Jernbanetorget

— Vi er nesten tomme for strøsand og salt. Og det er dyrt å kjøpe inn mer, sier Siw Indsetviken i Gateteam Oslo. Den frivillige organisasjonen står ved Jernbanetorget og hjelper rusavhengige og hjemløse. Men nå er det rene skøytebanen der.

Publisert

I en appell på Gateteam Oslos Facebook-side går Siw Indsetviken ut og ber folk hjelpe den frivillige organisasjonen med å få tak i mer strøsand og salt.

I elleve år har Siw og de andre frivillige i Gateteam Oslo stått på Europarådets plass, rett ved nedgangen til Jernbanetorget T-banestasjon mellom Arkaden og Byporten.

— Vi kan ikke svikte

— Her går stadig folk på rattata. Det er helt vanvittig glatt, sier Siw til VårtOslo.

— Men vi kan jo ikke la vær å møte opp til vår faste tid på onsdager. Vi er en så stor del av uka til de vi hjelper at vi ikke kan svikte, sier hun.

Gateteam består av frivillige og deler ut mat, klær, hygieneartikler og andre livsnødvendigheter til de som sliter mest i Oslo - de som i stor grad lever sine liv på gata.

Siw Indsetviken (til v.) på plass ved Jernbanetorget. Der er Gateteam fast hver onsdag og hjlper rusavhengige og hjemløse.

Det var Siw som startet Gateteam de faren hennes døde. Da fylte hun kofferter med klærne hans og begynte å gå gatelangs og dele dem ut. Det var for elleve år siden.

Uvisst hvem som har ansvaret

Så har Gateteam vokst og har nå en fast gruppe frivillige som stiller opp.

— Problemet er at vi har jo ikke råd til å bruke masse penger på strøsand og salt, sier hun.

— Jeg er sannelig ikke sikker på hvem som har ansvaret for brøyting og strøing på Europarådets plass. Vet dere det?

— Da lyktene her ikke fungerte viste det seg å være Oslo kommunes ansvar. Gg dette er jo rett ved en av nedgangene til Jernbanetorget T-banestasjon, så jeg antar at dette er kommunens ansvar. Men jeg er ikke sikker jeg heller, sier Siw Indsetviken til VårtOslo.

Send Siw melding hvis du vil hjelpe!

— Men slik har det vært i alle de årene vi har stått her. Det blir brøytet, men ikke strødd. Og det er litt merkelig, fordi dette er altså en viktig ferdselsåre for folk som skal til og fra T-banen, sier hun.

Hvis du vil hjelpe Siw og Gateteam med strøsand, salt eller noen annet - gå inn på Facebook-siden ved å klikke HER, og send dem en melding. Eller se etter posten der det ligger kontaktinfo.

Powered by Labrador CMS