Trappen skal lette adkomst mellom Sørenga og Gamlebyen.
Trappen skal lette adkomst mellom Sørenga og Gamlebyen.

Åtte måneder forsinket er trappen endelig på plass ved Sørenga bro

Trappen ved Sørenga bro skal lette adkomsten mellom Gamlebyen og Sørenga, og vil til høsten fungere som skolevei forbi anleggsområdene ved Follobanen og Middelalderparken.

Publisert

Etter planen skulle midlertidig trapp ned fra Sørenga bro stått ferdig i oktober i fjor høst. Så ble prosjektet forsinket og trappa ble lovet satt opp i april i vår.

Nå skriver vi juli og endelig er den midlertidig trappen på plass. Den skal fungere som en snarvei mellom Gamlebyen og Sørenga i en periode med mye byggearbeid. Anleggsplassene for Follobanen og ved Middelalderparken har gjort både skolevei utrygg og vanskelig.

Stål som blir rødt

— Trappen er en del av et målrettet arbeid med å tilrettelegge for bedre tilgjengelighet fra fjorden til Gamlebyen og Ekeberg. Akkurat nå er det mye byggeaktivitet i området, men jeg håper og tror likevel at den nye gangforbindelsen blir mye brukt i sommer, sier miljø- samferdselsbyråd Arild Hermstad (MDG) i en pressemelding.

Utskjæringene skal gi assosiasjoner til blader, opplyser bymiljøetaten
Utskjæringene skal gi assosiasjoner til blader, opplyser bymiljøetaten

Ifølge bymiljøetaten består trappen av prefabrikerte elementer. Rekkverket er perforerte plater i cortenstål, som gir en rustrød farge på sikt.

Har fått belysning

— Mønsterutskjæring på rekkverket skal gi assosiasjoner til blader, og søyler skal gi assosiasjoner til trær og greiner, forteller prosjektleder Jenny Ann Flø i bymiljøetaten.

Trappen har en total høyde på om lag 7,9 meter, og største lengde mellom øverste og nederste trinn er 19 meter.

— Det er lagt belysning i overkant av rekkverksplatene, på begge sider av trappen. Belysning gir trappen godt synlig på avstand og skaper trygghet for folk som skal benytte den, forteller Flø.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS