Forventet byggestart for den nye tunnelen er i 2024, og den skal stå ferdig før 2030. Foto: Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Forventet byggestart for den nye tunnelen er i 2024, og den skal stå ferdig før 2030. Foto: Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Enighet om ny T-banetunnel i Oslo

Det er flertall i Oslo om at den nye T-banetunnelen mellom Majorstuen og Tøyen skal gå via Bislett, Stortinget og Nybrua på Nedre Grünerløkka.

Publisert

Det har byrådspartiene Ap, SV og MDG blitt enige med Rødt om, skriver NRK.

– I dag er kapasiteten på T-banen i Oslo sprengt. En ny T-banetunnel er avgjørende for å kunne utvide tilbudet med mange flere avganger, slik at det blir enda enklere å reise miljøvennlig og la bilen stå, sier byråd for miljø og samferdsel Arild Hermstad (MDG) til NTB.

Borgerlige varsler omkamp

«I det videre planarbeidet for ny sentrumstunnel legges følgende trasé til grunn: Majorstuen – Bislett – Stortinget – Grünerløkka ved Nybrua – Tøyen, med mulighet for forlengelse til Bryn», heter det i Byrådets vedtak.

De borgerlige partiene vil bygge ny tunnel lenger nord og varsler omkamp hvis de vinner valget.

Den nye tunnelen skal ifølge Ruter knytte sammen Bislett og Grünerløkka til dagens T-banetunnel på Stortinget og kommer til å koste over 17 milliarder kroner. Forventet byggestart er i 2024, og den skal ferdigstilles innen 2030.

Powered by Labrador CMS