Fra venstre: Omar Samy Gamal (SV), Rina Mariann Hansen (AP), Hanna Marcussen (MDG), Lan Marie Nguyen Berg (MDG), Raymond Johansen (AP), Roberg Steen (AP), Victoria Marie Evensen (AP), Einar Wilhelmsen (MDG) og Inga Marte Thorkildsen (SV).
Fra venstre: Omar Samy Gamal (SV), Rina Mariann Hansen (AP), Hanna Marcussen (MDG), Lan Marie Nguyen Berg (MDG), Raymond Johansen (AP), Roberg Steen (AP), Victoria Marie Evensen (AP), Einar Wilhelmsen (MDG) og Inga Marte Thorkildsen (SV).

Oslo forbereder seg på økonomisk krise og oppretter byrådspost for arbeid

Byrådsleder Raymond Johansen har gjort endringer i byrådet og etablert en ny byrådsavdeling for arbeid, integrering og sosiale tjenester.

Publisert

Det er Rina Mariann Hansen (Ap) som får den nye byrådsposten, med virkning fra i dag.

Byråd Omar Samy Gamal (SV) tar over jobben som byråd for kultur, idrett og frivillighet.

Arild Hermstad (MDG) er utnevnt til byråd for byutvikling i Hanna Marcussens (MDG) foreldrepermisjon med virkning fra mandag 15. juni til mandag 8. mars 2021.

Økonomisk krise

– Vi legger bak oss den første fasen i håndteringen av koronautbruddet og beveger oss nå fra en helsekrise til en økonomisk krise med rekordhøy arbeidsledighet. Med endringer av arbeidsområder styrker vi byrådet, og posisjonerer oss enda bedre til å løse de store utfordringene vi står overfor, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap), i en pressemelding.

Rina Mariann Hansen har lang erfaring fra Oslo-politikken og har vært byråd for kultur, idrett og frivillighet siden 2015.

Skal ha folk i jobb

– Rina Mariann Hansen har oppnådd svært gode resultater som byråd, blant annet fått til et rekordløft for idretten i Oslo. Jeg er sikker på at hun vil kunne levere et like stort løft for Oslos arbeidsliv. Vi har over 50 000 arbeidsledige nå, og vi skal gjøre det vi kan for å få flest mulig tilbake i jobb raskest mulig. Vi skal også vri passive kontantytelser til aktive arbeidsrettede tiltak for de som er uføre, men har arbeidsevne, sier Johansen.

Den nye byrådsavdelingen for arbeid, integrering og sosiale tjenester får blant annet ansvaret for Oslo Voksenopplæring.

Arbeider med livssyn

En viktig oppgave for Gamal blir å følge opp den ferske kommunale utredningen «Tro det eller ei: Fremtidens tros- og livssynspolitikk i Oslo».

Lan Marie Nguyen Berg vil være tilbake som byråd for miljø og samferdsel fra mandag 3. august, og frem til da vil Hermstad lede både Byrådsavdeling for miljø og samferdsel og Byrådsavdeling for byutvikling.

Byrådslisten ser nå slik ut:

  • Byrådsleder Raymond Johansen (Ap)
  • Byråd for finans Einar Wilhelmsen (MDG)
  • Byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester Rina Mariann Hansen (Ap)
  • Byråd for eldre, helse og innbyggertjenester Robert Steen (Ap)
  • Byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV)
  • Byråd for miljø og samferdsel Arild Hermstad (MDG), Lan Marie Berg (MDG) (fra 3. august)
  • Byråd for byutvikling Hanna Marcussen (MDG) (til mandag 15. juni, og fra mandag 8. mars 2021), Arild Hermstad (MDG) (fra mandag 15. juni til mandag 8. mars 2021)
  • Byråd for næring og eierskap Victoria Marie Evensen (Ap)
  • Byråd for kultur, idrett og frivillighet Omar Samy Gamal (SV)

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS