Oslo gjør i en ny oversikt over verdens beste byer å sykle i et kjempehopp og havner i år på syvende plass. Illustrasjonsfoto: Sykkelaksjonen

Oslo er kåret til verdens syvende beste by å sykle i

En ny oversikt viser at Oslo blir regnet som verdens syvende beste by å ta seg fram på sykkel i. � Helt fantastisk jubler vikarierende byråd for miljø og samferdsel, Arild Hermstad (MDG).

For andre år på rad er Oslo rangert som en av verdens 20 beste sykkelbyer av The Copenhagen Index. Siden fjorårets nittendeplass gjør hovedstaden i år et enormt byks og ender på en meget respektabel 7.plass. Oversikten er høyt ansett ute i verden, og har siden 2011 rangert verdens mest sykkelvennlige byer.

— Fantastisk å være en av de beste

Indeksen for 2019 viser at det ikke lenger bare er danske og nederlandske byer som tar tilrettelegging for de syklende på alvor rundt om i Europa. Oslos voldsomme byks på rankingen, viser at også andre europeiske land er på god vei til å ta syklistene og deres behov på alvor.

Fungerende byråd for miljø og samferdsel, Arild Hermstad (MDG) er stolt over Oslos kraftige klatring på oversikten over verdens beste sykkelbyer. Foto: Ole Christian Klamas / MDG

— Det er helt fantastisk. Oslo er nå en verdens beste sykkelbyer, men vi må fortsatt trå til for syklistene fremover,  sier fungerende byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Arild Hermstad, til NTB.

Han er likeledes klar på at det ikke bare er de syklende som skal føle seg trygge når de beveger ser rundt i byens gater.

— Vårt mål er å gjøre byen trygg for alle å ferdes i, enten man er baby eller bestemor, benytter rullebrett eller rullestol, beina eller bil, understreker han.

— Ikke bare el-bil hovedstad

Bak The Copenhagen Index står selskapet Copenhagenize.  Copenhagenize-sjef Morten Kabell er svært imponert over den jobben som er gjort i Oslo for å bedre forholdene for de syklende i Oslo.

—  Oslo har lenge vært verdens elbilhovedstad, men har inntil nylig manglet en skikkelig sykkelsatsing. De siste fire årene har den norske hovedstaden gjort et skikkelig byks og vist hva som er mulig på bare noen få år, sier Kabell.

Powered by Labrador CMS