Finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG) og byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har fått utsatt Arbeidstilsynets rapport flere ganger.
Finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG) og byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har fått utsatt Arbeidstilsynets rapport flere ganger.

Arbeidstilsynet refser Oslo kommune: - Har ikke tilstrekkelig kontroll med arbeidstiden

Arbeidstilsynet fant brudd på arbeidsmiljøloven i alle etater og bydeler de undersøkte i Oslo, unntatt én. Nå krever de at kommunen rydder opp.

Publisert

I fjor høst gjennomførte Arbeidstilsynet tilsyn i flere etater og bydeler for å sjekke problemet selv, skriver Dagsavisen.

Etter å ha blitt utsatt en rekke ganger ble rapporten offentlig onsdag. Tilsynet fant brudd på arbeidstidsbestemmelser i nesten alle bydeler og etater der de foretok stikkprøver. Til sammen gjorde tilsynet stikkprøver hos 68 ansatte ved sju ulike virksomheter i kommunen.

— Har ikke tilstrekkelig kontroll

Det ble funnet brudd på reglene om hvor mange timer du kan jobbe i løpet av et døgn, hvor mye overtid du kan jobbe i løpet av en uke eller en måned og hvor mye du kan jobbe i helgene i plan- og bygningsetaten, sykehjemsetaten, barne- og familieetaten og i bydel St. Hanshaugen.

«Bruddene viser at Oslo kommune ikke har tilstrekkelig kontroll med arbeidstiden», slår rapporten fast.

Nå har de varslet pålegg mot Oslo kommune. Kommunen vil nå studere rapporten og gi en tilbakemelding til Arbeidstilsynet innen fristen 14. oktober.

— Jeg ser selvfølgelig veldig alvorlig på bruddene vi har på arbeidstidsbestemmelsene og det som løftes fram i tilsynsrapporten, sier Oslos finansbyråd, Einar Wilhelmsen (MDG).

Powered by Labrador CMS